Inför Malmö FF – Djurgårdens IF

Publicerad 25 oktober 2012

Som vanligt var det många glada MFF-spelare som tränade inne på Swedbank Stadion inför morgondagens match mot Djurgårdens IF.

Rikard Norling, bara när jag själv stod och tittade här vid sidan av såg jag att folk som var utanför försökte titta in så mycket de kunde. Märker du av det stora intresset som just nu finns runt Malmö FF?
Allting bara lägger ytterliggare nivåer till vårt arbete och bekräftar pulsen på något sätt.

Hur tycker du att det känns i truppen att det bara är tre matcher kvar?
Det känns harmoniskt och jag tror att vi ägnar en extra tanke åt det lite då och då att vi gör någonting bra och det tror jag bara är positivt. Det är en underbar period i fotbollslivet just nu.

Du har tidigare pratat om den defensiva balansen som uppkommit med Friberg och Halsti på mitten. Erik Friberg är som bekant avstängd imorgon, hur orolig bör vi vara över den defensiva balansen?
Det är upp till mig att skapa den naturligtvis. Samtidigt spelar vi hemma och vi är väldigt starka, framförallt offensivt, här och motståndarna är inte lika framåt som de kanske är på hemmaplan. Det gör samtidigt att kraven ställs därefter.
Tycker du att det är en fördel att vi nu har två hemmamatcher på raken eller ser du det som jobbigt att vi avslutar på bortaplan?
Det känns underbart att ha två hemmamatcher nu och speciellt om vi kan nästintill fylla Stadion imorgon. Vi hoppas på en bra match imorgon med mycket folk och sen tar vi nästa match efter det.

I somras pratade du om att ni byggde på ett annat spel, utan Durmaz och Ranégie. Är det just det spelet som vi får se bära frukt nu?
Om man tittar på det offensiva arbetet som framförallt Jörgen Petersson lagt ner så är det imponerande hur bra fart han har fått på det. Det tror jag är viktigt att understryka för allt och alla, att det är lätt att tro att det är tränaren (Norling) som gjort det bra, när det har varit tränarna som gjort ett magnifikt jobb.

Ni hade ett mindre taktiksnack inför matchen, vad måste göras för att slå DIF?
Mycket handlar om vad vi ska göra och sen om vi ger dem för mycket tankar så är vi mera intresserade om vad de ska göra. Det är klart att vi är medvetna om vissa inriktningar i deras spel som vi bör tänka på, men inte mer än så.

Jag har märkt att du ofta är väldigt välklädd på matcherna. Imorgon lär det vara väldigt kallt, hur klär sig Rikard Norling då?
Jag läste att supportrarna uppmanar alla att ta på sig halsduk imorgon så jag kommer att klä mig en vackert himmelsblå halsduk med vita ränder dagen till ära.

Truppen:
Johan Dahlin, Robin Olsen
Jasmin Sudic, Ricardinho, Matias Concha, Filip Helander, Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Daniel Andersson
Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Simon Kroon, Markus Halsti, Simon Thern,
Daniel Larsson, Dardan Rexhepi, Tokelo Rantie

 

Malmö FF – Djurgårdens IF
Fredagen 26/10 klockan 19.00
Swedbank Stadion
Köp dina biljetter i MFFshopen eller på ticnet.se