Inför Malmö FF – CFR Cluj

Publicerad 31 juli 2018 i Nyheter

Fortsättningen av Europakvalet avgörs när rumänska mästarna CFR Cluj kommer på besök för returmötet i andra kvalomgången till Champions League.

Malmö FF – CFR Cluj
Onsdag 1 augusti 19:15
Stadion
Köp biljett 

Avancemang till tredje kvalomgången i Champions League står på spel när dubbelmötet mot CFR Cluj nu ska avgöras. Carlos Strandbergs mål i slutet på den första halvleken gav Malmö FF en viktig 1–0-seger i bortamötet i Cluj-Napoca förra tisdagen. Trots det fördelaktiga resultatet inför returen är jobbet dock långt ifrån färdigt.

– Att ha med sig resultatet 1–0 är bra men också farligt. Vi kan inte gå ut med inställningen att försvara något. Cluj är ett erfaret lag som kan göra mål på många olika sätt. Vi måste spela possession med syftet att skapa chanser och vinna matchen, säger Uwe Rösler.

Mellan de två mötena har MFF hunnit med att besegra IFK Norrköping. För CFR Clujs del har den senaste veckan varit lite mer händelserik. Klubben genomförde ett tränarbyte och återanställde Toni Conceição som varit tränare för de rumänska mästarna vid två tidigare tillfällen. I helgen spelade man 0–0 mot AFC Dunarea Calarasi i rumänska ligan.

Det är ändå ett revanschsuget och skickligt lag som kommer till Malmö och för MFF:s del kan ett starkt publikstöd bli avgörande.

– Det är en kvällsmatch och det blir en speciell atmosfär. Vi måste jobba hårt tillsammans med publiken för att få fler speciella kvällar tillsammans, säger Uwe Rösler och får medhåll av sin lagkapten.

– Vi vet att vi är starka hemma och att vi har publiken med oss. De vet själva vilken kraft de ger oss. Alla som varit med om det innan längtar till den här typen av matcher. Vi hoppas att det blir samma stämning imorgon, säger Markus Rosenberg.

Truppen2 Eric Larsson
3 Egzon Binaku
4 Behrang Safari
5 Sören Rieks
6 Oscar Lewicki
7 Fouad Bachirou
8 Arnór Ingvi Traustason
9 Markus Rosenberg
10 Carlos Strandberg
14 Anders Christiansen
17 Rasmus Bengtsson
18 Romain Gall
23 Marcus Antonsson
24 Lasse Nielsen
26 Andreas Vindheim
27 Johan Dahlin
29 Fredrik Andersson
31 Franz Brorsson
35 Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners