Inför Malmö FF – Brøndby IF

Publicerad 13 februari 2016 i Nyheter

Det är dags för den sista träningsmatchen innan Svenska cupen drar igång nästa helg. Allan Kuhn förväntar sig att MFF får möta hård press från de danska motståndarna.

Under träningslägret i Dubai spelade MFF två matcher. Först förlust mot FC Köpenhamn med 0–1 och därefter 1–1 mot FC Midtjylland. Allan Kuhn tyckte att MFF:s spel såg bättre och bättre ut ju längre lägret pågick.

– Jag är nöjd med vår utveckling som lag. Fysiken är det viktigaste, vi vill inte ha för många skador. Tyvärr har vi fått några fotledsskador men inga muskulära skador. Det är jättebra jobbat av staben kring laget. Vi har också börjat sätta spelet. Vår höga press blir allt bättre, säger han. 

Vilka utvecklingssteg hoppas du se i söndagens match? 

– Jag vill se att vårt spel med bollen blir ännu bättre. Att vi hittar lösningar även om motståndarna sätter hög press på oss. 

Hur förväntar du dig att Brøndby IF kommer att spela?

– De har ett fint lag som vill spela fotboll. De har försökt med några olika spelsystem det senaste och vågar sätta press. Allt som allt ett bra, spelande lag som alltid varit i toppen av dansk fotboll.

Malmö FF – Brøndby IF 
Malmö IP 
Söndagen den 14/2 kl. 14:00
Biljettköp på plats på Malmö IP: 100 kr vuxen och 60 kr ungdom upp till 20 år.

Förköp på Ticnet (måste hämtas ut hos Ticnetombud)
Läs publikinformation inför matchen

Startelvan (uppdaterad 14/2): 
Johan Wiland 

Anton Tinnerholm, Kári Árnason, Franz Brorsson, Yoshimar Yotún Vladimir Rodic, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem 
Jo Inge Berget, Vidar Örn Kjartansson

Ersättare: Fredrik Andersson, Tobias Sana, Erdal Rakip, Piotr Johansson, Agon Mehmeti, Guillermo Molins, Pa Konate.

Markus Rosenberg spelar inte eftersom han är avstängd i Svenska cupens inledning. Rasmus Bengtsson är sjuk och missar matchen.

huvudpartners

officiella partners