Inför Malmö FF – BK Häcken

Publicerad 30 april 2016 i Nyheter

Den första av två raka matcher mot BK Häcken när laget från Hisingen möter MFF i allsvenskans sjunde omgång.

Malmö FF kommer senast från en bra match mot IFK Göteborg, som dessvärre fick avbrytas i förtid vid ställningen 0-0. Assisterande tränare Olof Persson är nöjd med hur spelet såg ut på Gamla Ullevi.

– Jag tycker att vi gjorde ytterligare en bra match där vi bygger på det vi gjort bra i de senaste två matcherna. Vi spelar väldigt stabilt försvarsspel över hela planen och jag känner att den biten blir allt bättre. Vi gör jobbet på ett annat sätt, säger han.

Motståndarna BK Häcken har haft en tuff inledning på allsvenskan, även om de tog en övertygande seger med 6-1 mot Gefle IF i den senaste omgången. Olof Persson varnar för att tabellplaceringen inte nödvändigtvis speglar verkligheten.

– Jag tycker att det är ett bra lag trots deras resultatmässigt tuffa inledning på Allsvenskan. Men de har tagit sig till cupfinal och har många individuellt skickliga spelare. Man får absolut inte underskatta dem. De är extremt farliga om du ger dem plats att spela.

MFF:s trupp är den samma som mot IFK Göteborg förutom ett skifte. Tobias Sana kliver ut för att återhämta sig från onsdagens händelse, samtidigt som Markus Rosenberg är tillbaka i truppen från skadan han ådrog sig i matchen mot Djurgårdens IF.

De två lagen möts även i torsdagens final i Svenska cupen på Swedbank Stadion. Till cupfinalen går det att köpa biljetter här.

Malmö FF – BK Häcken
Swedbank Stadion
Söndag 1 maj kl 17:30
Köp biljetter till söndagens möte här

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Carvalho, Kári Árnason, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Pa Konate
Enock Kofi Adu, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Erdal Rakip, Vladimir Rodic, Oscar Lewicki
Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins, Jo Inge Berget

huvudpartners

officiella partners