Inför Malmö FF – BK Häcken

Publicerad 26 september 2020 i Herr,Nyheter

Med en tredjedel kvar av Allsvenskan väntar seriefinal på Eleda Stadion under söndagen. Serieledaren MFF får besök av tabelltvåan BK Häcken, två lag som de senaste åren gjort till en vana att spela 1–1.

Efter en fläckfri insats i Europa League-kvalet och avancemang till Play Off i torsdags var det lätta fötter på lördagens träning.

– Vi gjorde en jättefin match mot Lokomotiva Zagreb. Vi vann övertygande utan maximal ansträngning och det är en seger både mentalt och fysiskt, säger Jon Dahl Tomasson.

Nu står tabelltvåan BK Häcken för motståndet när Allsvenskan rullar in i den 22:a omgången.

– Det ger säkert en härlig nerv i matchen att det är ettan mot tvåan men samtidigt är det här bara en av många matcher. Jag har sagt det från första dagen och jag säger det igen. Det är en lång säsong och det gäller att kunna prestera ända in i december, säger MFF-tränaren som räknar med att möta en motståndare med stort självförtroende.

Gästerna från Hisingen reser till Malmö med en svit på sex matcher utan förlust. Senast fick göteborgarna med sig 1–1 mot Elfsborg efter att MFF-fostrade Johan Hammar hoppat in och räddat en poäng på tilläggstid. Och det har blivit många räddade poäng i slutminuterna för BK Häcken den här säsongen. När MFF så tidigt som i den andra omgången gästade Bravida Arena lyckades BK Häcken snöpligt kvittera till 1–1 i den 92:e spelminuten.

– De är ett strukturerat lag som är duktiga på omställningar. De har haft en fin säsong så här långt men vi har bra koll på hur vi kan såra dem, säger JDT.

Att lagen delar på poängen är inget ovanligt. Sanningen är att Malmö FF spelat 1–1 mot BK Häcken i fyra raka möten. I morgondagens match är Lasse Nielsen inte uttagningsbar för MFF-tränaren. Mittbacken drog på sig sin fjärde varning för säsongen i förra omgången och är därmed avstängd mot BK Häcken.  

– Det kommer alltså inte bli samma lag som i torsdags nej, konstaterar Jon Dahl Tomasson och fortsätter:

– Vi sätter alltid det laget på banan som vi tror har störst chans att vinna matchen. Vi vill vinna alla matcher men den här säsongen är speciell och det gäller att vi är noggranna i vår återhämtning. Vilka som får förtroendet den här gången det får vi se imorgon.

MATCHVÄRD

huvudpartners

officiella partners