Inför Malmö FF – BK Häcken

Publicerad 03 maj 2014

Efter sex spelade omgångar är Malmö FF fortsatt obesegrade i Allsvenskan. Lagets assisterande tränare, Olof Persson, är väldigt nöjd med inledningen och hoppas att laget ska fortsätta med samma fina form mot BK Häcken. Ett lag som MFF haft svårt för de senaste åren.

 Det har nu gått några omgångar in på den allsvenska säsongen. Hur ser du på inledningen av säsongen?
– Både poängmässigt och prestationsmässigt har det sett väldigt bra ut. Vi har en väldigt stor tro på det vi håller på att utveckla. Jag tycker att vi tar steg i rätt riktning i varje match vi spelar. I den senaste hemmamatchen mot Djurgården fick vi inte med oss alla tre poängen, men vi gjorde ändå i mångt och mycket en bra match. -Vi har skapat en mängd av målchanser i alla matcher som vi har spelat, men vi måste fundera på hur vi ska hantera de omställningssituationer som uppstår, säger Malmö FFs assisterande tränare Olof Persson. 
 

Ni i tränarstaben har tryckt mycket på att utveckla det taktiska spelet och även att använda er av ett rakare spel. Ser ni redan nu några förbättringar i det?
– Jag tycker att vi redan har kunnat se förbättringar i både de serie- och de cupmatcherna vi har spelat. Vi har kunnat göra förändringar i hur vi bemöter motståndarna med de spelarna vi har spelat från start, men även kunnat få in friska ben för att kunna göra taktiska förändringar. Genom att ändra belastningen på planen har vi kunnat sätta ytterligare press på motståndarna. På så sätt kan vi förändra matchbilder.
 

Ni har varierat en del i er startelva, speciellt när man ser till mittfältet. Hur vill ni att bytena ska påverka ert spel?
– I det stora hela så tycker jag inte att det påverkar vårt spel så mycket. Vi håller fast i principerna om hur vi vill spela. Väljer vi en något mer defensivt inriktad spelare istället för en offensiv på en position så kan det betyda att vi är lite mer återhållsamma på den positionen. Men det innebär också att vi kan släppa på defensiven på andra ställen av planen. Det är det vi överväger när vi ser till de olika spelarna, kontra varandra, i startelvan. Till viss del tar vi även hänsyn till motståndarna i dessa val.

Hur har ni förberett er för det täta spelschema som ni nu matchas i?
– Den fysiska förberedningen gjorde vi redan under försäsongen. Nu gäller det att vi ledare känner av spelarna så att vi kan belasta dem rätt mellan matcherna. Vi måste trots allt få gjort det vi ska i form av förberedelser inför matcherna. Det gäller att se till varje spelare. Vi måste kanske träna de spelare som ska spela i en senare match lite hårdare. Det gäller att hela tiden göra en avvägning så att spelarna är fräscha och i form för att spela match.
 

Vad har du fått för bild av Häcken under säsongen?
– De är väldigt passningsskickliga och framförallt duktiga offensivt där de har kreativitet och kvalitet i El Kabir, Ericsson, Makondele och Carlos Strandberg. Det är ett bra lag som historiskt sett har fångat oss i omställningar. Det är något som vi måste hantera. Vi vill kunna föra matchen på våra premisser och kontrollera spelet i så stor utsträckning som det bara är möjligt.

Truppen:

Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Försvarare: Johan Hammar, Pontus Jansson, Filip Helander, Matias Concha, Mahmut Özen, Miiko Albornoz, Ricardinho

Mittfältare: Simon Thern, Markus Halsti, Emil Forsberg, Erdal Rakip, Amin Nazari, Erik Johansson

Anfallare: Guillermo Molins, Magnus Eriksson, Pawel Cibicki

Malmö FF – BK Häcken
Söndag 4/5 klockan 15.00
Swedbank Stadion

Ladda upp genom att ladda ner matchprogrammet Avspark här.
Biljetter köper du i biljettluckorna på Swedbank Stadion eller på ticnet.se