Inför Malmö FF – BK Fremad Amager

Publicerad 28 januari 2016 i Nyheter

Ett nästan två månader långt tomrum utan matcher är äntligen förbi. Malmö FF sparkar igång säsongen 2016 med träningsmatch hemma mot danska BK Fremad Amager.

För Malmö FF:s nye tränare Allan Kuhn blir det premiär i dubbel bemärkelse. Han gör sin första match som klubbens huvudtränare och ser fram emot att komma igång på riktigt.

– Det ska bli roligt. När man tar på sig en MFF-tröja ska man visa framfötterna. Det ser jag fram emot att se imorgon. Jag vill gärna se det vi tränat på och att spelarna tror på att göra det de är bra på.

Allan Kuhn hoppas också på många åskådare på Malmö IP:s läktare. För supportrarna blir det en första chans att se hur den nye tränaren agerar på bänken.

– Jag är engagerad, motiverad och kan ropa emellanåt. Men man ska komma ihåg en sak: ”Don’t shout to the man with the ball, he’s busy”. Fast det är inte alltid jag kommer ihåg det.

Enligt MFF:s statistikdatabas blir fredagens match den första någonsin mellan Malmö FF och BK Fremad Amager på A-lagsnivå. Fremad Amager grundades några månader efter Malmö FF år 1910 och huserar för närvarande i danska Division 2, motsvarande Division 1 i Sverige.

– Det är ett lag som försöker spela fotboll men de har inte samma snabbhet och fysik som vi. Den skillnaden vill jag gärna se, säger Allan Kuhn.

Malmö FF – BK Fremad Amager
Fredag 29/1 kl 18:30
Malmö IP
Köp biljett på Ticnet

Truppen

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Mattias Andersson, Carvalho, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson, Pa Konate, Yoshimar Yotún

Piotr Johansson, Vladimir Rodic, Magnus Wolff Eikrem, Erdal Rakip, Jo Inge Berget, Enock Kofi Adu, Erik Andersson, Mattias Svanberg

Agon Mehmeti, Markus Rosenberg, Guillermo Molins, Teddy Bergqvist

Franz Brorsson vilar efter en infektion. Tobias Sana missar spel på grund av en känning i låret men väntas enligt naprapat Wilner Registre vara tillbaka i full form nästa vecka. Oscar Lewicki saknas på grund av behandling av skadad tå.

#MFFAMA

Det är inte bara träningsmatch för vårt A-lag, utan även för andra delar av föreningen. Vi kommer att utföra ett test på ett nytt sätt att rapportera från våra matcher. Följ oss via Storify eller här på MFF.se och använd gärna hashtag #MFFAMA i snacket om matchen på Twitter, Instagram och Facebook.

huvudpartners

officiella partners