Inför Malmö FF – Besiktas JK

Publicerad 03 oktober 2018 i Nyheter

Det är dags för hemmapremiär i UEFA Europa League. Turkiska Besiktas JK står för motståndet och MFF står redo för att ge dem en rejäl utmaning.

Malmö FF – Besiktas JK
Torsdag 4 oktober 21:00
Stadion

MFF:s första match i årets gruppspel slutade i en 0–2-förlust borta mot KRC Genk. Efter matchen pratade huvudtränare Uwe Rösler om att det var en nyttig lektion och att laget på hemmaplan skulle visa att de var bättre än så. Det har MFF:s lagkapten tagit fasta på inför torsdagens match.

– Det blir ett annorlunda spel i Europa. Motståndarna går åt en tuffare och man har inte samma tid. Men förhoppningsvis har vi lärt oss från första matchen. Besiktas får ses som favoriter. Men vi går alltid in i matcher för att vinna dem, säger Markus Rosenberg.

Besiktas JK tog sig till gruppspel genom en fjärdeplats i turkiska ligan och kvalsegrar mot B36 Tórshavn, LASK Linz och FK Partizan. De inledde gruppspelet i UEFA Europa League med en hemmavinst mot Sarpsborg 08 FF.

– De har en erfaren spelargrupp och har bra spelare i alla lagdelar. Deras spel är baserat på individuell kvalitet. Snabba wingers som är bra en-mot-en. Men de kommer att ge oss chanser också. De är favoriter i gruppen men vi kan skada dem på hemmaplan, säger Uwe Rösler.

Jämfört med den senaste matchen i Allsvenskan får MFF-truppen tillskott av Johan Dahlin, Rasmus Bengtsson och Oscar Lewicki. Laorent Shabani och Samuel Adrian utgår.

Truppen (20 spelare)
1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
39. Felix Konstandeliasz
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners