Inför Malmö FF – Åtvidabergs FF

Publicerad 13 juli 2013

Efter två raka hemmavinster tar sig Malmö FF an Åtvidabergs FF på söndags eftermiddagen. Rikard Norling tror att matchbilden kan skilja sig jämfört med hur det såg ut mot Gefle och Drogheda United då Åtvidabergs FF har en bättre offensiv att bjuda på.

Rikard Norling, imorgon får vi besök av ett Åtvidaberg som spelat väldigt under våren och placerat sig på den övre halvan av tabellen. Vilken typ av matchbild tror du att åskådarna kommer att få se här imorgon?
– Det är upp till hur livliga vi kan bli vårt spel. Tiden mellan vår nyss avslutade träning fram till matchstart kommer att vara väldigt sett hur vi mobiliserar ny kraft. Det är viktigt att vi fortsätter med återhämtningen så att vi kommer så fysiologiskt förbereda som vi bara kan. Jag ser verkligen fram emot matchen ur det perspektivet där vi riktar vår fokus på rätt sätt, och vi har valt två saker så får vi se om vi kan bli så livliga som vi kan vara.

Hur tänker ni kring att vila spelare nu när det är många matcher på kort tid?
– Den diskussionen finns hela tiden från match till match. Men samtidigt: att hitta kontinuitet och inte byta för bytandets skull. Det gäller även att ha en balansgång och inte få hybris och börja vila en massa spelare bara för att vi vunnit de senaste matcherna.

Har ni sett några större skillnader i deras hemma- kontra deras bortaspel sett till att de spelar på konstgräs hemma på Kopparvallen?
– Det är skillnad att spela på bortaplan – så är det för alla – så jag tror att det skiljer sig lite i deras spel. Nu vet jag inte exakt deras bortafacit men sett till var dem ligger i tabellen så bör de ha plockat en del poäng på naturgräs.

Emil Forsberg har spelat mer och mer från start och också gjort en del mål den senaste tiden. Hur ser du på hans första halvår i klubben?
– Det är en stigande kurva hela tiden. Han har haft en anpassningsperiod och precis som jag sagt för några veckor sedan så börjar han sakta men säkert visa de kvalitéer som vi vet att han besitter och att han får ut det i prestationerna på plan. Sen handlar det också om att få speltid och det har han fått på slutet och han har greppat det på ett positivt sätt.

I matchen mot Gefle så kändes Malmö FF som ett lagbygge och efter att Albornoz gjort 3-1 så lät ni bollen gå inom laget och ni spelade enkelt av den sista tiden. Vad har tagit med er ifrån den matchen?
– Det är inte omöjligt att matcherna kan påminna lite om varandra. Åtvidaberg spelar liknande i sitt försvar men den stora skillnaden ligger i hur de spelar offensivt då Åtvid är betydligt mer passningsorienterat så vi kan dra några paralleller ifrån Gefle-matchen.

 

Truppen:

Målvakter: Johan Dahlin, Robin Olsen
Försvarare: Filip Helander, Pontus Jansson, Erik Johansson, Pa Konate, Ricarinho, Miiko Albornoz
Mittfältare: Simon Kroon, Simon Thern, Markus Halsti, Erik Friberg, Jiloan Hamad, Emil Forsberg, Petar Petrovic
Anfallare: Tokelo Rantie, Magnus Eriksson, Pawel Cibicki

Malmö FF – Åtvidabergs FF
Swedbank Stadion
Söndag 14/7 klockan 17.30

Köp dina biljetter i MFF Shopen eller på ticnet.se