Inför Malmö FF – AIK

Publicerad 12 september 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF jagar sin åttonde allsvenska seger på Eleda Stadion för året när AIK väntar.

Efter torsdagens nesliga förlust uppe i Örebro är det återigen dags för herrlaget att spela hemma på Eleda Stadion igen. På andra sidan mittlinjen står AIK – ett lag som MFF mött två gånger den här säsongen redan.

2-2 slutade mötet på Friends Arena i Allsvenskan medan MFF vann med klara 4-1 i Svenska Cupens kvartsfinal lagen emellan.

– Det är två stora klubbar som möts och även om vi ligger i olika delar av tabellen är det alltid en speciell match mot AIK. De har blivit mer stabila på sistone och släpper in färre mål sedan tränarbytet, säger Jon Dahl Tomasson om söndagens motstånd.

Lagkapten Anders Christiansen kommer inte till spel efter att ha tvingats utgå senast mot Örebro SK. Inte heller Felix Beijmo som är sjuk. Däremot är Bonke Innocent och Johan Dahlin tillbaka på allvar och konkurrerar om en plats i laget. En annan som är aktuell för spel är innermittfältaren Samuel Adrian.

– Jag är imponerad över hans mentala status. Han kämpar och visar på varje träning att han vill vara med och spela, säger JDT om Samuel Adrian.

Gästande AIK får klara sig utan landslagsspelaren Sebastian Larsson som är avstängd.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners