Inför Malmö FF – AIK

Publicerad 22 maj 2014

När Malmö FF imorgon går ut till hymnen är det nästan på dagen 70 år sedan klubben tog vår första serieseger. Vad som gör det ännu mer speciellt är att vi spelar mot AIK, precis som för 70 år sedan. Malmö FFs lagkapten, Guillermo Molins, berättar att matchen mot AIK alltid är speciella och att laget lyfter sig ytterligare en nivå.

– Jag tycker att det har gått väldigt bra för oss. Vi har haft en liten svacka här mot slutet, men vi har tagit väldigt mycket poäng och vi har haft en bra utdelning. Spelet kan vi alltid förbättra. Vi har vunnit de matcherna som har stått och vägt – i matcher där vi inte har gjort våra bästa insatser. Vi har många vinnarskallar i truppen och i slutändan blir de poängen väldigt tunga. Vi ska försöka hitta tillbaka till vårt fina spel redan innan uppehållet, säger Guillermo Molins.

Åge Hareide och Olof Persson har pratat mycket om ett rakare spel. Hur har du som spelare märkt av det på planen?
– Det märks genom att vi nu har en lite korta väg till målet. Innan spelade vi ett spel där vi skulle trötta ut motståndaren med possessionspel. Med possession skulle vi till slut komma in i straffområdet. Nu vill vi vinna bollen högt upp i banan och sätta ner den i djupet mot djupledslöpande spelare. Det är en rakare väg mot målet. Det kommer att behövas när vi ska spela Europa-matcher framförallt.

På tal om Europa-matcher, hur går tankarna om det annalkande Champions League-kvalet?
– Vi kommer att behöva höja oss ett snäpp fysiskt. Jag tror att vi måste vara mer disciplinerade och smartare i dessa matcher. Det är viktigt att förstå att en uddamålsförlust på bortaplan kan vara okej inför en kommande hemmamatch. Vi måste tänka lite annorlunda än i vanliga fall. Vi har sagt att vi under den tiden ska satsa på Europa-spelet och då kommer vi att få rotera ut de spelare som är trötta i Allsvenskan. Det kommer att ge andra spelare chansen. Vi har sett i de senaste matcherna att de som har kommit in från bänken har haft en väldigt stor positiv inverkan på hur det har gått i matcherna. Det blir upp till bevis för dem, men även en stor chans att visa upp sig.

Hur ser du på din egen säsong såhär långt?
– Min säsong har varit väldigt bra. Visst har jag haft några matcher nu på slutet som jag har varit mindre nöjd med, men sett över hela säsongen så har jag hitintills gjort många mål och många assister. Jag har spelat bra, så jag är väldigt nöjd. Jag har även kommit in i rollen som kapten. Jag försöker vara precis som jag har varit tidigare och jag försöker att vara en ledare när det behövs.

Vad har du för förväntningar på matchen mot AIK?
– Jag har sett några matcher som de har spelat. Mina förväntningar är att vi ska vinna matchen. Förhoppningsvis hittar vi ett fint spel och kan trötta ut dem. Sen gäller det att vi är kliniska i våra avslut. När vi möter storlagen känner man att läktaren fylls på lite mer, både med våra supportrar och med motståndarnas. Det blir automatiskt lite roligare matcher att spela då. Vi brukar faktiskt spela bättre när vi möter de större lagen. Jag tror det kan bli en mycket bra match.

 

 

Truppen (19 man, en ska bort):

Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Försvarare: Pontus Jansson, Filip Helander, Erik Johansson, Matias Concha, Mahmut Özen. Ricardinho

Mittfältare: Simon Kroon, Simon Thern, Markus Halsti, Emil Forsberg, Amin Nazari, Guillermo Molins, Petar Petrovic, Erdal Rakip

Anfallare: Magnus Eriksson, Pawel Cibicki, Markus Rosenberg

Intervjun med Guillermo Molins är hämtad från Avspark till hemmamatchen mot AIK som spelas måndagen den 26 maj, klockan 19.05. Du kan läsa hela Avspark här.

Du köper dina biljetter till matchen i MFF Shopen eller på ticnet.se.