Inför Malmö FF – AFC Eskilstuna

Publicerad 07 mars 2020 i Herr,Nyheter

Gruppspelet i Svenska Cupen avgörs på söndagen när AFC Eskilstuna kommer till Malmö IP.

Förutsättningarna inför gruppspelets tredje och sista omgång är glasklara – seger och Malmö FF är klart för kvartsfinal i Svenska Cupen. Även ett oavgjort resultat innebär avancemang till slutspelet, men då minskar sannolikheten för att få hemmaplansfördel i kvartsfinal.

MFF inledde gruppspelet med att besegra Syrianska FC på just Malmö IP med klara 8–0, innan laget förra helgen vann mot FK Karlskrona på bortaplan med 2–1.

Jon Dahl Tomasson är nöjd med gruppspelet så här långt och betonar att cupen tas på största allvar.

– Malmö FF har en stark vinnartradition i Svenska Cupen, men nu var det många år sen klubben vann senast. Det vore gott att skriva ett nytt kapitel i MFF:s fina historia, säger MFF-tränaren.

Först gäller det att ta sig vidare från gruppen och då krävs poäng i söndagens match.

– Det är en klar fördel att vinna och få kvartsfinalen på hemmaplan. Det ser fint ut i laget och spelarna är fulla av energi och redo för match. Humöret har varit på topp sedan segern i Karlskrona, säger Jon Dahl Tomasson.

Köp biljett

En som känner till AFC Eskilstuna lite bättre än övriga spelare är Adi Nalic som tillbringade fjolårssäsongen på lån i klubben.

– Det ska bli kul att spela mot dem. Jag utvecklades jättemycket och trivdes hur bra som helst där. Vi utgår från att vi ska ta tre poäng och vi vill föra spelet på hemmaplan. Samtidigt vet vi om att det inte finns några enkla motstånd, säger Adi Nalic.

Jo Inge Berget är inte aktuell för spel efter den skada han ådrog sig i matchen mot FK Karlskrona.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners