Inför Lyngby BK – Malmö FF

Publicerad 24 januari 2019 i Nyheter

Uppladdningen inför tävlingsmatcherna fortsätter med en träningsmatch mot danska Lyngby BK.

Årets första match, en träningsmatch mot IFK Malmö, slutade 2-2 efter mål av Guillermo Molins och Egzon Binaku. MFF:s tränare Uwe Rösler var nöjd med en hel del ingredienser i spelet i matchen mot IFK Malmö, men betonar att laget måste arbeta på defensiven.

Imorgon väntar en match mot Anders Christiansens moderklubb Lyngby BK som spelar i den danska andradivisionen. Matchen kommer att spelas i 3×35 minuter och Rösler och hans ledarstab planerar att ge speltid åt hela truppen.

– Vi bad Lyngby om att få spela 3×35 minuter för att få mer utrymme för speltid åt vissa i truppen. Planen är att alla, eller åtminstone nästan alla, ska få minuter imorgon. Vi har tränat mycket på detaljer i vårt spel den senaste veckan och behöver komma upp i matchtempo, säger Uwe Rösler.

MFF valde medvetet att möta Lyngby BK eftersom deras sätt att spela kommer att ställa laget på prov, menar MFF-tränaren.

– Det är ett äventyrligt lag som använder sig av korta uppspel. Därför kommer det kväva att vår höga press fungerar, vi har jobbat på det under veckan. Vi måste vara koncentrerade i defensiven och försöka straffa dem när vi har bollen.

Truppen är i princip skadefri. Hugo Andersson fick en mindre känning under torsdagsträningen men planeras finnas med i matchtruppen. Ledarstaben har inte tagit ut en specifik matchtrupp utan förbereder sig på att ge speltid åt samtliga tillgängliga spelare.

Lyngby BK – Malmö FF
Fredag 25 januari 13:00
Lyngby Stadion, konstgräsplan 3
Fritt inträde

huvudpartners

officiella partners