Inför Lunds BK – Malmö FF

Publicerad 21 november 2018 i Nyheter

MFF gör upp med division 1-laget Lunds BK om en plats i Svenska cupen.Lunds BK – Malmö FF
Torsdag 22 november 19:00
Klostergårdens IP, Lund

En biljett till Svenska cupens gruppspel 2019 står på spel när MFF möter Lunds BK på bortaplan på torsdagskvällen. Att det är en match av stor betydelse råder det ingen tvekan om. 

– Vi har förberett oss på samma sätt som inför en allsvensk match. Det är viktigt att vi gör så, oavsett motståndare. Det är en tävlingsmatch och mycket står på spel. I det långa loppet innebär det här en chans för oss att vinna en titel, säger MFF-tränaren Uwe Rösler.

Efter den intensiva allsvensk upplösningen, där MFF tog tredjeplatsen och säkrade Europaspel nästa år, gavs spelarna chansen till återhämtning i några dagar. Laget återsamlades i söndags och har fyra träningar i benen sedan dess.

– Det gäller att ge oss själva en bra start i de inhemska tävlingarna 2019. Det startar redan nu. Därför kommer vi med en stark trupp och med noggranna förberedelser. Inga ursäkter, vi ska ut och göra jobbet.

Lunds BK kvalificerade sig till Svenska cupens omgång 2 (torsdagens match) genom att besegra Österlen FF med 3-2 på bortaplan. I årets seriespel slutade laget på sjunde plats i division 1 södra. 

– Ett av de bästa lagen i sin division. De försöker spela fotboll och ställer vanligtvis upp i en 4-4-1-1-formation. Vi behöver ha respekt, men samtidigt ha fokus på vår egen prestation och vad vi ska göra, säger Uwe Rösler.

Egzon Binaku missar matchen efter att ha fått en känning i knät under landslagssamlingen med Albanien. Det bedöms inte som allvarligt, utan vänsterbacken bör vara i träning igen inom kort. 

Truppen
1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
4. Behrang Safari
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
10. Carlos Strandberg
11. Guillermo Molins
14. Anders Christiansen
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
39. Felix Konstandeliasz
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners