Inför kvällens U21-final mot Halmstad

Publicerad 28 oktober 2009

18.00 är det avspark på Örjans vall för finalen i U21-slutspelet, då MFF ska försöka försvara titeln från 2008 mot HBK. Leif Engqvist har tagit ut en spännande startelva, i vilken bland andra Rick Kruys ingår.

Final i U21-slutspelet

Halmstads BK – Malmö FF

Örjans vall onsdag 28 oktober 18.00

MFF:s laguppställning

Dejan Garaca

Pelle Holm, Markus Halsti, Filip Stenström, Tobias Malm

Muamet Asanovski, Rick Kruys, Ivo Pekalski, Jimmy Durmaz

Agon Mehmeti, Pontus Jansson

Ersättare: Tobias Uddenäs(mv), Patrik Karlsson, Hicham Ali, Robin Nilsson, Alex Nilsson

Juniorerna och P16 föll tyvärr båda i semifinalen av sina respektive SM-slutspel – men MFF:s U21-lag tog sig även i år hela vägen och spelar ikväll final mot Halmstads BK på bortaplan. MFF är regerande U21-mästare efter seger över Norrköping i finalen på Malmö Stadion ifjol, och åker förstås över Hallandsåsen med ambitionen att försvara titeln.

U21-lagets coach Leif Engqvist har tagit ut en trupp som till övervägande del består av A-lagets unga, lovande spelare men också av en handfull juniorer och två äldre spelare i form av Rick Kruys och Markus Halsti. Därtill Robin ”Tomelilla” Nilsson som efter säsongens utlåning till Ängelholm är tillbaka i MFF.

– Det är tufft att lämna några unga spelare hemma idag som varit med tidigare, till exempel Dardan Rexhepi. Men, så är det, säger Leif Engqvist, som hoppas på en bra och spännande finalmatch.

– Det har varit jämna matcher mellan oss i serien. Hemma förlorade vi en match vi lika gärna kunde ha vunnit och borta ledde vi med 3-1 med fem minuter kvar, men Halmstad lyckades kvittera, säger Leif.

I HBK:s aviserade laguppställning finns ett par rutinerade och extra respektingivande namn, som anfallsparet Anselmo och Marcus Olsson samt vänsterbacken Per ”Texas” Johansson. Halmstadselvan: Kalle Johnsson – Emil Jensen, Johan Palm, Rickard Magyar, Per Johansson – Alexander Prent, Azrack Mahamat, Pehr Andersson, Kujtim Bala – Marcus Olsson, Anselmo.

Jakten på en ny titel kan följas live framför datorn genom direktrapporteringen på everysport.com.