Inför KRC Genk – Malmö FF

Publicerad 19 september 2018 i Nyheter

Efter den starka bortasegern mot FC Midtjylland i play-off väntar nu första omgången i Europa Leagues gruppspel. Belgiska KRC Genk står för motståndet.

KRC Genk – Malmö FF
Torsdag 19 september 18:55
KRC Genk Arena

KRC Genk tog sig till gruppspelet i Europa League efter att ha besegrat Fola Esch, Lech Poznan och Bröndby IF. Belgarna har inlett den inhemska säsongen starkt och är obesegrade med fem vinster och två oavgjorda i Jupiler League. Med tre säsonger i Gent har Lasse Nielsen erfarenhet av den belgiska ligan och ger sin syn på torsdagens motstånd.

– Det var nästan två år sedan jag spelade här så det kan ha förändrats en del men jag har spelat mot några av spelarna i Genk och de är bra spelare. Genk är ett stort lag här i Belgien så det kommer bli en tuff match för oss, säger Lasse Nielsen.

Att spela i Europa är lite annorlunda jämfört med att spela i Allsvenskan tycker MFF:s tränare Uwe Rösler och konstaterar att det krävs mer av spelarna rent taktiskt i Europaspelet.

– När du spelar i Europa behöver du vara mer taktiskt flexibel än i Allsvenskan. Det är högre intensitet och det krävs mer av oss för att både stoppa och attackera våra motståndare.

Efter matchen mot Östersunds FK har MFF haft ett par dagar på sig att förbereda sig inför torsdagens match och det är ett MFF som kommer med urstark form in i Europaspelet.

– Våra spelare vet att de kommer möta ett bra lag. Genk är bra tekniskt, taktiskt och det är ett väldigt atletiskt lag. Det blir en utmaning för oss men vi vet att vi har spelare av hög kvalitet och många har dessutom erfarenhet av Europaspel på hög nivå. Vi ser fram emot matchen.

MFF-truppen är densamma som tog tre poäng mot Östersunds FK i Allsvenskan. Trion Carlos Strandberg, Guillermo Molins och Fredrik Andersson är fortfarande inte tillgängliga på grund av skador.

Truppen
1. Walter Viitala 
2. Eric Larsson 
3. Egzon Binaku 
4. Behrang Safari 
5. Sören Rieks 
6. Oscar Lewicki 
7. Fouad Bachirou 
8. Arnór Traustason 
9. Markus Rosenberg 
14. Anders Christiansen 
17. Rasmus Bengtsson 
18. Romain Gall 
20. Bonke Innocent 
23. Marcus Antonsson 
24. Lasse Nielsen 
26. Andreas Vindheim 
27. Johan Dahlin 
31. Franz Brorsson 
35. Samuel Adrian

huvudpartners

officiella partners