Inför Kalmar-MFF: Ricardinho tillbaka!

Publicerad 10 april 2010

När Malmö FF sätter sig på bussen för att åka till Kalmar och match mot den stadens FF imorgon eftermiddag finns Ricardinho med i matchtruppen igen.

Kalmar FF – Malmö FF

Fredriksskans söndag 11 april 15.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 6. Markus Halsti, 8. Daniel Andersson, 20. Ricardinho, 29. Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 18. Edward Ofere, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad.

Skadade/rehab: 5. Miljan Mutavdzic, 10. Rick Kruys.

Ricardinho är tillbaka! Sannolikt inte som startspelare, men han är nominerad i den 17 man starka matchtruppen mot Kalmar FF. Tillbaka efter fotskadan han drabbades av i början av janurai, tillbaka med 70 matchminuter i benen från U21-lagets möte med Kristianstad i veckan.

– Ricardinho har tränat hårt för att komma tillbaka, och han såg pigg ut i  matchen mot Kristianstad. Han är inte redo för 90 minuter än, men vi vet var har honom, säger Roland Nilsson efter lördagens förmiddagsträning inne på Malmö Stadion.

Nyligen tillbaka från skada och möjligen närmare startelvan är Edward Ofere, som gjorde ett bra inhopp i andra halvlek mot Halmstad och dominerade den halvlek han spelade mot Kristianstad stort. Bland annat gjorde han två mål på lika många minuter.
– Vi har mycket att välja på i anfallet, det är alltid bra. Eddie såg pigg ut de 45 minuter han spelade mot Kristianstad, och det förväntade jag mig också. Nu märker man att han börjar få tillbaka det pigga i benen igen.

MFF styr matchbussen mot nordost redan under lördagen, för att ha de tre och en halv restimmarna avklarade i god tid att hinna bli fräscha och utvilade till den förhållandevis tidiga matchstarten 15.00. Hur många MFF-supportrar som kommer att invadera Kalmar återstår att se, MFF Supports chartrade tåg anländer 12.28.

Hur är annars känslan efter en kan man säga ”sådär” match mot Halmstad hemma i tisdags, 1-1, och inför två matcher på fyra dagar, Kalmar borta söndag och Häcken hemma på onsdag?
– Du säger ”sådär”… förväntar man sig att vi ska kunna rulla ut alla lag som backar hem med elva man på egen planhalva, då blir det ”sådär”. Men det är inte så lätt. Nyckeln i en sån här match är att få ett ledningsmål, och det fick vi tyvärr inte, säger Roland.

Och framhåller istället den positiva förändringen hos laget efter Halmstads ledningsmål några minuter in i andra halvlek.
– Vi visade styrka genom att öka tempot och rörligheten, då fick Halmstad genast problem. I andra halvlek hittar tillbaka till vårt spel, gjorde mål och hade ett antal chanser till.

Söndagens motståndare Kalmar lär däremot inte backa hem med elva man på Fredriksskans, särskilt inte efter sin poängmagra inledning på säsongen: förlusten med 0-3 mot IFK Göteborg hemma i premiären har följts av 1-1 mot Trelleborg borta, 2-2 mot Elfsborg hemma och senast 0-0 mot Åtvidaberg borta, för övrigt nykomlingens första allsvenska poäng.

– Kalmar letar efter sin första trepoängare, det vet vi. Jag tror det är lite tillfälligheter så här i början av säsongen som gjort att det inte blivit så många poäng för dem ännu, det tog lite tid innan de kom igång ifjol också.

Förväntad matchbild?
– Svårt att säga. Det brukar vara tuffa och jämna fajter när vi möter dem, och det kommer det nog att bli nu med. Kalmar är vassa, framför allt i sitt omställningsspel. Då går det undan, och det måste vi vara beredda på. Men vi vet vad Kalmar är bra på, och vi vet vad vi ska göra i vårt spel. Det gäller det att hitta ytorna, de finns någonstans!

Tobias Christoffersson