Inför Kalmar FF – MFF

Publicerad 31 augusti 2019 i Nyheter

Matcherna duggar tätt för MFF:s del. Under söndagen väntar ett bortamöte mot Kalmar FF på Guldfågeln Arena.

Efter avancemanget till gruppspelet i UEFA Europa League i torsdags är det nu dags för den sista allsvenska matchen innan ett två veckor långt uppehåll tar vid.

MFF återfinns på delad tredjeplats i den allsvenska tabellen med sex poäng upp till serieledande Djurgårdens IF. Kalmar FF återfinns på elfte plats i tabellen och har endast vunnit en av sina 13 senaste matcher. Senast blev det förlust med 0-4 mot IFK Göteborg men dessförinnan tog man en imponerande seger borta mot AIK med 2-1.

– Det är upp och ned i resultat för Kalmars del men att de vann med 2–1 mot AIK säger allt. De har en stor trupp och beroende på vem som spelar kan matchbilden påverkas så vi måste vara beredda på olika scenarier, säger MFF:s huvudtränare Uwe Rösler.

Det senaste mötet lagen emellan slutade 1-0 till himmelsblått efter att Anders Christiansen avgjort hemma på Stadion med en kvart kvar av ordinarie speltid.

– Jag vet hur Kalmar spelar och jag känner mig trygg med vår strategi inför matchen. Det blir en tuff match men det är bra, spelarna är på tårna. Vi måste återhämta oss och fräscha till saker från torsdagens match men det har varit bra kvalitet på träningen och vi har en positiv inställning på planen.

– Vi vet vad vi måste göra imorgon. Det är vinst som gäller, oavgjort räcker inte, säger Uwe Rösler.

Tre spelare är otillgängliga till söndagens match mot Kalmar FF. Rasmus Bengtsson och Anders Christiansen är båda avstängda på grund av tre gula kort och Franz Brorsson är fortsatt skadad.


huvudpartners

officiella partners