Inför Kalmar FF – Malmö FF

Publicerad 28 april 2018 i Nyheter

MFF reser till Småland för bortamatch mot Kalmar FF i Allsvenskans sjätte omgång.

Kalmar FF – Malmö FF
Söndag 29 april 17:30
Guldfågeln Arena
Köp biljett

Efter tre matcher utan vinst reste sig MFF med besked hemma mot IF Brommapojkarna i måndags. Laget var hungrigt och resultatet 3–1 var i underkant.

– Vi backade bandet några varv inför den matchen. Det gällde att gå tillbaka till grunderna och ställa krav på att det gjordes fullt ut. Nu ska vi bygga vidare på det. Kalmar har säkert gjort sin läxa men om vi gör det bra är vi svåra att möta, säger Magnus Pehrsson.

Kalmar FF har skrapat ihop sju poäng i årets seriespel och kommer senast från en 1–0-seger borta mot Trelleborgs FF. Magnus Pehrsson säger att han tycker att KFF allt mer liknar den föreställning man har av laget sedan tidigare.

– De har förbättrat sitt spel och är bättre nu än i höstas. Det finns också mer igenkänning nu av den bild som åtminstone jag har av dem. De är defensivt välorganiserade och tunga på offensiva fasta situationer. Det är Nanne Bergstrand en stor del av.

– Det är helt klart en tuff motståndare. Men vi vill göra en match där vi fokuserar på vårt spel, har hög intensitet och fortsätter att skapa mycket chanser som senast mot BP, säger Magnus Pehrsson.

I MFF-truppen görs en förändring jämfört med den senaste matchen. Rasmus Bengtsson är tillbaka efter lungkollapsen tidigare i april och Isak Ssewankambo utgår på grund av sjukdom.

Truppen

Johan Dahlin
Fredrik Andersson
Egzon Binaku
Behrang Safari
Lasse Nielsen
Rasmus Bengtsson
Eric Larsson
Franz Brorsson
Sören Rieks
Samuel Adrian
Oscar Lewicki
Bonke Innocent
Mattias Svanberg
Felix Konstandeliasz
Alexander Jeremejeff
Carlos Strandberg
Markus Rosenberg
Arnór Ingvi Traustason

Andreas Vindheim och Fouad Bachirou saknas på grund av tidigare skador. Isak Ssewankambo missar matchen på grund av sjukdom.

huvudpartners

officiella partners