Inför Kalmar FF – Malmö FF

Publicerad 05 februari 2021 i Herr,Nyheter

Efter förra veckans årspremiär beger sig MFF till Kalmar för nästa försäsongskamp.

Noah Eile flyttades upp till seniorlaget inför säsongen. Mot IFK Malmö spelade han högerback, imorgon får han chansen till vänster. ”Han är van vid att spela centralt, men unga killar lär sig alltid av speltid”, sa Jon Dahl Tomasson på fredagens pressträff.

Om matchen

Avspark: 14:00
Spelplats: Gastens IP (Kalmar)
TV-sändning: discovery+

Jon dahl Tomasson om

Trion Arnór Traustason, Eric Larsson och Sören Rieks som saknades senast:
Arnór är inte tillbaka ännu från sin lårkaka. Det är en viktig spelare som vi hade velat få igång, men nu är det som det är. Eric och Sören är med igen imorgon.

Hans upplägg för de kommande träningsmatcherna:
Vi kommer att blanda om i laget och fokuserar på att få upp fysiken. Precis som senast blir det löpning efter matchen.

Efter Kalmar möter vi Mjällby och Falkenberg. Där är tanken att ha två lag som matchas i 90 minuter vardera, medan de andra tränar hårt. Det kan bli så att vi fyller på med P19-spelare på bänken som normalt sett inte hör till truppen.

Tävlingspremiären i cupen som är drygt två veckor bort:
Då ska vi spetsa till det. Vi vill göra en god insats i cupen. Men där befinner vi oss inte nu, så i det här läget vill vi få igång alla spelare fysiskt. I mitt huvud är det bästa sättet för att behålla hög intensitet på träningarna. Vi bygger upp oss för en lång säsong.

Jon Dahl Tomasson i årspremiären mot IFK Malmö för en vecka sedan.

Vad han fick för svar i matchen mot IFK Malmö:
Alla kunde spela sina 45 minuter utan problem. Vi vet att bolltempot kan bli mycket bättre, men nu kikar vi på helheten. I andra halvlek startade nio av 11 spelare som har sina rötter i ungdomsleden, det är väl ganska många för att vara en mästarklubb?

Vad han vill se mot Kalmar FF:
Det blir samma svar som inför förra matchen. Jag tänker i första hand på spelet utan boll, att arbeta hårt med hög intensitet mot bollen. Det har vi sett under våra träningar. Utöver det har jag fokus på fysiken nu.

Spelarintervju: Felix Beijmo

Höjdpunkter från fjolårets allsvenska möten

huvudpartners

officiella partners