Inför Kalmar FF – Malmö FF

Publicerad 20 oktober 2012

Det var många skratt och stora leenden på dagens träning inne på ett soldränkt Swedbank Stadion där Rikard Norling nöjt konstaterade hur skönt det var att alla spelarna var tillbaka från sina landslagsläger.

Det var mycket skratt och leenden på träningen idag
Det är vackert väder, vacker fotbollsplan och fantastiskt vacker fotbollsstadion så det är klart att spelarna blir på gott humör. Idag fanns det där lilla extra där vi ser fram emot framtiden på något sätt.

Lagets Psykolog, Sverker Fryklund, har setts på träningarna den senaste tiden. Vad är det för något som ni diskuterar med honom?
Det är budskapet som vi sedan ska sända till spelarna för att vi ska försöka och kalibrera vår energi på rätt sätt så att det inte sänds ut för många olika budskap ut till truppen. Även att budskapet som vi sen sänder ut ska ha en grund att stå på och ett budskap.

Hur tycker du att uppehållet har varit?
Ett uppehåll är alltid ett uppehåll och de ser alltid olika ut beroende på vilka förutsättningar som gäller vid varje tillfälle. Nu hade vi sju spelare borta på landslagsläger och mer eller mindre alla av dem har varit startspelare hos oss. Det gör att det blir ett mer individuellt upplägg på träningarna här hemma. Vi har även haft två U21-matcher som vi har försökt att utnyttja till dem som haft behovet av att få spelatid.

Märker du någon skillnad på spelarna som varit borta på landslagsuppdrag?
Jag drar gärna en parallell till min pappa som älskade att ha över hela familjen på söndagsmiddag. Det var det bästa som fanns för honom, medan jag mest tyckte det var löjligt. Men nu när jag har min stora familj och alla barnen så kan jag förstå honom. Det finns inget bättre än att ha alla samlade runt middagsbordet och det är samma här. När alla är samlade på träning så känner man det direkt. Det blir en fin känsla i kroppen som är angenäm.

Vad har ni pratat om inför matchen imorgon?
Kalmar med Nanne Bergstrand är alltid stabila. Där det skiljer sig från år till år är deras nyanser i det offensiva. Det har varit nyanser som ändå är tillräckligt stora för oss att ta på allvar och förbereda oss på. Vi ska dock fortsätta att fokusera på vårt eget spel och att spela så stabilt som gjort i matcherna tidigare.

Henrik Rydström trodde att MFF skulle äga bollen och att de skulle kontra. Tror du på en liknande matchbild?
Det är möjligt. Det beror på hur mycket boll de vill ha när dem väl får den. Det lär avgöra matchbilden om det blir mycket bollinnehav när vi får den och att de kanske är mer direkta när de får bollen.

Truppen:

Johan Dahlin, Robin Olsen

Jasmin Sudic, Ricardinho, Matias Concha, Filip Helander, Pontus Jansson, Miiko Albornoz, Daniel Andersson

Jiloan Hamad, Ivo Pekalski, Wilton Figueiredo, Simon Kroon, Markus Halsti, Erik Friberg, Simon Thern,

Daniel Larsson, Dardan Rexhepi, Tokelo Rantie

 

Läs mer om bortamatchen och hur du köper biljetter: Här