Inför Kalmar FF – Malmö FF

Publicerad 18 mars 2016 i Nyheter

En finalplats i Svenska Cupen står på spel när Malmö FF imorgon gästar Kalmar FF på Guldfågeln Arena. 

Malmö FF tog sig till slutspel i Svenska Cupen som gruppsegrare och nådde semifinalen genom att besegra IFK Norrköping. På lördag avgörs kampen om en plats i finalen och för motståndet står Kalmar FF. 

– Denna match skiljer sig inte mycket från matchen mot IFK Norrköping, det är en vinna eller försvinna-match igen. Vi vet att det kommer bli ett hårt jobb som krävs för att vi ska ta oss till finalen. Det gäller att vi gör det lilla extra för att ta oss dit. Jobbar vi stenhårt i 90 minuter så blir vi svårslagna, det vet jag, säger Allan Kuhn.

Det är ett väl förberett lag som åker till Kalmar och inget lämnas åt slumpen. Under kvällen planerar Allan Kuhn att inspektera gräsmattan på Guldfågeln Arena inför morgondagens match.

– Vi har med skicket på planen i våra beräkningar. Vi ska inte spela med en naivitet, speciellt inte i en semifinal. Vi ska spela klokt och smart, men samtidigt ska vi spela vår egen fotboll. Vi har en plan B om gräset inte håller för vårt vanliga spel, säger Allan Kuhn.   

Kalmar FF – Malmö FF
Lördagen den 19 mars kl 13:30
Guldfågeln Arena

Biljetter till matchen köper du via Kalmar FF:s hemsida. Här finner du mer biljettinformation.  

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson.

Anton Tinnerholm, Pa Konate, Yoshimar Yotún, Franz Brorsson, Kári Árnason, Felipe Carvalho.

Vladimir Rodic, Jo Inge Berget, Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Guillermo Molins, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Erik Andersson.

Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson.

huvudpartners

officiella partners