Inför Junior SM-finalen del 4

Publicerad 27 oktober 2006

Laget och läget inför finalmatchen på Malmö Stadion lördag 13:00. Dags för matchen juniorlaget siktat på hela året.

SM-final Juniorer Malmö FF – Brommapojkarna
Plats: Malmö Stadion
Tid: lördag 28 oktober 13:00
Gratis inträde

Sista träningen fredag eftermiddag såg bra ut. Förstärkt med spelare från P16 inalles 24 man som körde tvåmålsspel med fulla lag, startelvan mot övriga.
– När ”laget” möter ”resten” så här brukar det oftast vara ”resten” som vinner, men så var det inte idag. Killarna är taggade; vi har laddat för det här hela året, säger tränare Leif Engqvist inför juniorernas SM-final mot Brommapojkarna.

Mest taggade är sannolikt 88:orna; detta är deras enda och sista chans att vinna ett junior-SM, medan spelarna av årgång -89 och -90 ju kan få en chans till nästa år. Därmed inte sagt att de senare inte är tända… Läget i laget beskriver Leif som ”nästan oroväckande bra”. Inga skador, inga avstängningar – däremot förstärkning från A-truppen i form av Anes Mravac och Guillermo Molins, och André Jönsson kommer tillbaka från avstängningen som hindrade honom att delta i semifinalen. Starkast möjliga lag ställs alltså på benen – men det är inte detsamma som att det varit helt lätt att ta ut elvan.
– Mak Dzonlagic och Christoffer Lundin har spelat i slutspelet och varit jätteduktiga, men får nu börja på bänken. Och Leutrim Jasiqi, som ändå har gjort sju mål under året. Och Elvir Biberic, som varit bra sedan han kom hit i somras… men… så är det, säger Leif Engqvist.

Så här ser startelvan ut:

Festim Bytyqi

Andreas Freij, Marcus Westerlund, Anes Mravac, Philip Milenkovic

André Jönsson , Robin ”T” Nilsson, Robin Andersson, Agon Mehmeti

Guillermo Molins, Robin ”M” Nilsson

Bänk: Niklas Hammer, Christoffer Lundin, Mak Dzonlagic, Elvir Biberic,Leutrim Jasiqi.

Rakt 4-4-2, offensiva ytterbackar, bra på fasta och några individuellt skickliga spelare att se upp extra med i ett bra lag, det är vad som gäller i kollen på motståndarna BP. Även på den här nivån bedrivs viss spionverksamhet, och det råder inget tvivel om att Leif och tränarkollegerna Hans Zielinski och Johnny Gyllensjö har koll på motståndet.
– Men vi har inte pratat så mycket om motståndarna under våra egna förberedelser. Vi säger till spelarna att a det som en vanlig match, att inte tänka på att det är en final. Fast det är ju lätt att säga… klart att det kommer att kännas för dem. Matcharrangemang med minutschema, reklam – och fjärdedomare… bara en sån sak, det är inte ofta vi har haft det.

Och publik, skulle man kunna tillägga. Aktuell prognos lovar uppehållsväder, inträdet är gratis – och attraktionen självklar. Kom igen nu, kan det finnas nåt bättre sätt att bearbeta besvikelsen över anhopade motgångar än att heja fram framtidens MFF:are till SM-guldet? Vi ses på Stadion helt enkelt.

/Tobias Christoffersson