Inför Jönköpings Södra IF – MFF

Publicerad 02 juni 2017 i Nyheter

Malmö FF åker upp till Småland för att ta sig an Jönköpings Södra IF i den tolfte omgången, den sista före det allsvenska uppehållet.

MFF hittade tillbaka till vinnarspåret borta mot AIK i den förra omgången. Felipe Carvalho valde ett lämpligt tillfälle att sätta sitt första mål för säsongen när han avgjorde mötet på Friends Arena i den 93:e minuten.

Segern mot AIK var MFF:s sjunde seger i Allsvenskan och tränare Magnus Pehrsson är nöjd med vad hans lag har presterat hittills under vårsäsongen.

– Vi har blivit bra på det vi har lagt mest tid på. Vi har blivit ett väldigt stabilt lag med jämna prestationer från match till match. Sen är det inte så att allting är klockrent under 90 minuter, men jag tycker ändå att resultaten och prestationerna talar för att vi har varit konsekventa i vårt sätt att agera, säger han.

Jönköpings Södra IF ligger för närvarande på en elfteplats i serien med en tabellrad på tre vinster, fem oavgjorda och tre förluster. Hemma på Stadsparksvallen är laget starka och hittills obesegrade. Två vinster och två oavgjorda är Smålandslagets facit på hemmaplan.

– De är ett annorlunda lag, det såg jag när vi mötte dem här hemma i vintras. De har många markeringsinslag i sitt försvarsspel. Många lag är ovana att ha någon i hälarna hela tiden. Vi behöver flytta på spelare mycket mer än vad vi behöver flytta bollen, säger Magnus Pehrsson.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Felipe Carvalho, Behrang Safari

Magnus Wolff Eikrem, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Yoshimar Yotún

Jo Inge Berget, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Alexander Jeremejeff

Jönköpings Södra IF – Malmö FF
Stadsparksvallen
Lördag 3 juni 18:00

Biljettköp

huvudpartners

officiella partners