Inför Jönköpings Södra IF – MFF

Publicerad 05 april 2016 i Nyheter

På onsdagen reser Malmö FF upp till Stadsparksvallen i Jönköping för årets första bortamatch i Allsvenskan. Hemmalaget, Jönköpings Södra IF, fick precis som Malmö FF med sig tre poäng i premiären när de bortaslog Kalmar FF med 0-1 genom mål av MFF-utlånade, Pawel Cibicki. MFF kommer till match med liknande startelva som mot Norrköping med skillnaden att Vladimir Rodic tvingas stanna hemma på grund av sjukdom och Erdal Rakip tar plats ute till höger på mittfältet. 

– Erdal kan spela både brett, men han kan även vandra inåt i planen när vi behöver det. Sen har han väldigt bra självförtroende just nu då han gjorde ett mål i senaste A-lagsmatchen och två mål i senaste U21-matchen, berättar Allan Kuhn.

Allan Kuhn har studerat Jönköpings segermatch mot Kalmar FF och noterat att de spelar på ett lite annorlunda sätt jämfört med andra svenska lag.

– När det kommer till vilka spelare som jag väljer ut tittar jag dels på vem vi spelar emot och dels vad jag vill få ut av mina spelare och vilken typ av spelare vi behöver för att få det spelet som jag önskar. När vi spelade mot IFK Norrköping ville jag få press på deras innermittfältare och därför satte jag in Erdal Rakip centralt och Magnus Wolff Eikrem som högerytter. Men mot Jönköping kommer det bli en annorlunda match, säger Kuhn och fortsätter:

– Jönköping spelar på ett annorlunda sätt jämfört med andra lag. Detta spelsättet har gett dem 1-1 mot IFK Norrköping och 1-0 mot Kalmar i de två senaste tävlingsmatcherna. De har ett markeringsspel där de hela tiden följer sin gubbe, något som inte är vanligt i svensk fotboll där de flesta spelar zonfotboll och 4-4-2.

MFF-tränaren gillar vad han fått se av årets allsvenska nykomlingar, Jönköping och Östersund, samt hur de tagit sig an Allsvenskan.

– Om man inte tycker det är roligt med det som Jönköpings Södra och Östersund har bidraget med i den första omgången så har man inte koll på fotboll överhuvudtaget. Jag tycker det är roligt för alla att de kommit upp till Allsvenskan och vågar spela sin fotboll, avslutar Allan Kuhn.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Kári Árnason, Yoshimar Yotún, Pa Konate, Anton Tinnerholm

Piotr Johansson, Magnus Wolff Eikrem, Tobias Sana, Anders Christiansen, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Jo Inge Berget

Markus Rosenberg, Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins

Jönköpings Södra IF – Malmö FF
Stadsparksvallen
Onsdagen den 6/4 klockan 18.30

Biljetter till MFF-sektionen:

BiljettKöp

huvudpartners

officiella partners