Inför IK Sirius på hemmaplan

Publicerad 22 juli 2022 i Herr,Nyheter

Imorgon tar vi emot IK Sirius på hemmaplan. Här är Milos Milojevics tankar inför mötet med Uppsalalaget. 

oM MATCHEN

Malmö FF – IK Sirius
Avspark: Lördag 23 juli kl.15:00
Arena: Eleda Stadion
TV Sändning: Matchen sänds på Discovery +

Milos Milosevic om..

… värvningen av Buya Turay:
Det är en bra spelare, som är snabb och direkt i sitt spel. Han var målkung när han spelade i Sverige senast. Vi väntar på hans arbetstillstånd så att han kan spela i nästa allsvenska match men han börjar träna med oss direkt. Han kan spela både som spets i anfallet men har i landslaget visat att han också kan leverera ute på en kant. Med Buya i laget får vi möjlighet att spela med två anfallare, med fart och en vass målskytt.

… matchen i Litauen:
Vi är alla missnöjda med insatsen i veckan. Vi kom inte upp i nivå och det får jag ta ansvar för som tränare. Många säger att underlaget var dåligt men jag tycker att för bra fotbollsspelare finns inga dåliga fotbollsplaner. Vi måste kunna acceptera alla typer av förutsättningar. Vi hade alla kunnat göra den insatsen bättre som lag.

… lördagens match:
Vi spelar på vår plan. Vi älskar att spela här men matchen mot Sirius vinns inte av sig själv. Vi kan inte tänka på matchen mot Zalgiris eller på någonting annat än vad vi ska göra för att vinna mot Sirius. Vi ska ställa våra bästa 11:a på planen och de som har bäst form just nu. Vilka det är får vi se imorgon.

….läget i truppen:
Sören är redo och tränar för fullt. Jag kan inte säga om han är med i truppen eller inte. Martin, Niklas och Joseph är lite osäkra. Det är fortfarande långt kvar till match så vi har det lite öppet till i morgon Martin har spelat väldigt mycket och behövde lite återhämtning. Niklas och Joseph har känt sig lite sjuka och vi vill inte riskera något. Och Erdal är avstängd, men vi har 20 man i truppen så det är inget problem. Alla som får chansen kommer vara redo för match.

…. motståndaren IK Sirius:
Det är ett jätteimponerande jobb som Daniel Bäckström har gjort med dem. De spelar bra fotboll, de har en tydlig idé och jag tycker också att det har blivit mer vuxna i sitt spel om man jämför med förra året. De tar inte lika många risker i sina matcher utan har bra matcher bakom sig så vi respekterar dem. Men imorgon är det match på vår hemmaplan och vi ska bestämma över matchbilden. Vi har en sämre match bakom oss som vi vill rensa bort.

Mer om matchen

Supporterinformation inför matchen

Hörnan är öppen till IK Sirius

Skadeuppdatering inför IK Sirius

matchvärd

huvudpartners

officiella partners