Inför IK Sirius – MFF

Publicerad 19 april 2019 i Nyheter

MFF reser till Uppsala och spelar på påskafton säsongens andra bortamatch.

IK Sirius – Malmö FF
Lördag 20 april 16:00
Studenternas IP

Under ledning av nye tränaren Henrik Rydström har IK Sirius startat Allsvenskan starkt. Efter två inledande vinster blev det dock förlust senast borta mot AIK efter att hemmalaget vänt underläge till 2–1 i den andra halvleken. Men klart är att de inte kommer att bjuda på svagt motstånd.

– Sirius ser annorlunda ut i år, ingen tvekan. Men vi förbereder laget på samma sätt som vanligt. Vi måste vara fokuserade och hängivna. Då har vi en bra chans att ta tre poäng, säger Uwe Rösler.

MFF tog en viktig och välförtjänt seger senast hemma mot Östersunds FK. Uwe Rösler vill att laget bygger vidare på de senaste prestationerna och hoppas även att det vackra påskvädret kan vara till MFF:s fördel.

– Vi ska ha mycket boll och få motståndarna att springa mycket. Det kommer att vara varmt imorgon och laget som måste jaga behöver investera mer krafter.

I truppen som åker till Uppsala saknas Behrang Safari och Lasse Nielsen på grund av skador. Däremot är Franz Brorsson för första gången i år tillgänglig för en tävlingsmatch.

– Att han blev skadad utan att vi riktigt visste vad det berodde på var svårt för både honom och oss. Nu är han tillbaka. Det är ett stort leende på hans läppar. Och på mina. Han var väldigt pålitlig under 2018.

huvudpartners

officiella partners