Inför IK Sirius – MFF

Publicerad 25 juli 2020 i Herr,Nyheter

MFF har fått upp ångan och åker upp till Uppsala för att jaga fjärde raka segern.

Måljubel från segermatchen mot Hammarby IF på Eleda Stadion.

På pressträffen dagen före match fick MFF-tränaren Jon Dahl Tomasson frågor om hur han resonerar kring sina laguttagningar i det hektiska spelschemat.

– Vissa spelare har spelat mycket, men jag tittar också mycket på den belastning de varit utsatta för i matcherna de har spelat. Baserat på hur det har sett ut bestämmer vi träningsform för spelarna. Ta Anel och Oscar till exempel, de var inte ute på planen dagen före Hammarby. Det berodde inte på någon skada, utan bara på belastningsgrad, säger tränaren och fortsätter:

– Vi har Ben (Rosen) som är duktig på det fysiska och att titta på detaljer. Det är viktigt att vi tar rätt beslut för enskilda spelare.

Huvudtränaren hymlar inte med att strategin är att utnyttja den breda truppen.

– Det har jag sagt hela tiden. Generellt sett har vi använt hela truppen och jag vill gärna fortsätta så resten av året. Jag tror vi får ut mest av det. Men sedan kan det såklart finnas perioder där vi inte skiftar lika mycket.

IK Sirius Yukiya Sugita på frammarsch.

Efter en tredjedels allsvenska parkerar söndagens motståndare IK Sirius på en femteplats. Uppsalalaget har under Henrik Rydströms ledning bjudit på frejdig och offensiv fotboll som genererat raden 4-4-2 på tio matcher.

Yukiya Sugita har svarat för fem mål hittills och under lördagen meddelade IK Sirius att japanen är spelklar. Detta sedan hans korttidslån förlängts och Migrationsverket godkänt det nya arbetstillståndet.

– Vi har sett alla Sirius matcher och de har spelat bra. De vill gå framåt och har fått en del goda resultat. Men de lag som vill spela kommer automatiskt ge ifrån sig lite mer plats på planen, säger Jon Dahl Tomasson.

MFF reser till Uppsala med en stor bruttotrupp.

– Vi kommer att ta med en extra keeper, Melker (Ellborg). Det handlar inte om några problem på målvaktssidan, men om någon blir sjuk är det lång väg upp och därför åker vi med 20 man, en extra målvakt och en extra utespelare.

Matchen visas på Dplay. Avspark 17:30.

Matchvärd:

huvudpartners

officiella partners