Inför IK Sirius – Malmö FF

Publicerad 28 oktober 2017 i Nyheter

Söndag eftermiddag spelar Malmö FF den sista bortamatchen för året. Nykomlingarna IK Sirius står för motståndet och det blir första gången MFF gör allsvenskt besök på Studenternas IP sedan 1974.

IK Sirius – Malmö FF
Studenternas IP
Söndag 29 oktober 15:00
Biljetter

Utgången av söndagens match kommer inte att ha någon större inverkan på den allsvenska tabellen eftersom MFF är klara mästare och IK Sirius har säkrat kontraktet. Men det öppnar dörrar för annat. Magnus Pehrsson lämnar Markus Rosenberg och Rasmus Bengtsson hemma och reser upp med en trupp som bland annat innehåller unga namn som Mathias Nilsson, Pavle Vagic, Hugo Andersson och Laorent Shabani.

– Som det kändes nu, med situation i serien, så valde vi att låta Rasmus och Markus och vila. Den som kommer in framåt i Markus ställe är en spelare som har mer att få ut av ett inhopp på både kort och lång sikt, säger Magnus Pehrsson.

– Det blir en ny startelva där några som inte spelat lika mycket får chansen. Det ska bli spännande att se hur de presterar individuellt och om laget kan behålla den identitet det ska ha. Men även om det är förändringar så blir det en slagkraftig startelva.

Motståndarna IK Sirius har redan säkrat förnyat allsvenskt kontrakt, vilket betyder att även de kan släppa på tyglarna.

– Sirius har gjort en fantastisk comeback i Allsvenskan och tagit sig samman på slutet. Vi har vunnit och de har överlevt, så jag tror båda släpper handbromsen rejält. Det kan bli en kul match mellan två offensiva lag som vill framåt och vinna matchen.

Magnus Pehrsson har själv haft en sejour som tränare i IK Sirius och tror att det kommer bli en fin atmosfär på Studenternas IP – som det var över 40 år sedan MFF spelade allsvensk fotboll på sist.

– Jag tror det blir publikfest. Uppsala har varit bra på att samla sig när det kommer storlag på besök. Det är ju ingen modern arena men det blir ändå en härlig atmosfär.

Truppen:

Fredrik Andersson, Mathias Nilsson

Dennis Hadzikadunic, Lasse Nielsen, Anton Tinnerholm, Andreas Vindheim, Franz Brorsson, Hugo Andersson

Jo Inge Berget, Oscar Lewicki, Mattias Svanberg, Alexander Jeremejeff, Laorent Shabani, Bonke Innocent, Carlos Strandberg, Pavle Vagic, Anders Christiansen, Samuel Adrian

Felipe Carvalho och Johan Dahlin frånvarande på grund av skador. Magnus Wolff Eikrem är sjuk och missar matchen. Rasmus Bengtsson och Markus Rosenberg vilas. Erdal Rakip är avstängd på grund av sitt sjätte gula kort för säsongen i matchen mot AIK.

huvudpartners

officiella partners