Inför IFK Värnamo hemma

Publicerad 08 oktober 2022 i Herr,Nyheter

Här är förutsättningarna inför söndagens hemmamatch mot IFK Värnamo i Allsvenskan.

Dennis Hadzikadunic.

MALMÖ FF – IFK Värnamo

Avspark: Söndag 9 oktober, 15:00
Spelplats: Eleda Stadion
TV-sändning: Matchen sänds på discovery+ och Kanal 5

Åge Hareide om:

Sören Rieks, Jo Inge Berget och Lasse Nielsen:
Rieks fick en känning och försökte träna i början av veckan, men han känner fortsatt av det efter Hammarby-matchen. Jo Inge har problem med ljumsken, vi vet inte hur allvarligt det är. Förhoppningsvis är han tillbaka på torsdag. Lasse fick en huvudskada och honom är vi väldigt försiktiga med nu. Vi tar det dag-för-dag. Bortsett från dessa tre är övriga tillgängliga.

Insatsen mot Union Berlin:
Det var många positiva tecken i matchen. Vi var bättre med boll, vi spelade trots allt mot ett topplag i Bundesliga och om man tar det i beaktning tycker jag vi matchar de bra. Många spelare gjorde fina insatser, både defensivt och på mittfältet.

Söndagens match:
Det viktigaste för oss att vara framåtlutade och gå loss på Värnamo. Det är en oerhört viktig match för att behålla vår position och pressa Hammarby först och främst. Det är många som har spelat många matcher och vi har ett tajt spelschema, vilket innebär att vi sätter laget först imorgon (söndag).

Att möta yngre supportrar innan träningen:
Det var väldigt hyggligt, en jättefin gest från föreningen att bjuda in dem. Vi fick prata med både mammor, pappor, söner och döttrar. Uppmaningen är att visa att vi bryr oss om vår publik. Vi vill ha de unga på läktarna, vi vill ha mammor och morfar. Jag hoppas att de kommer tillbaka och inte är rädda. Det är bra att vi öppnade upp och pratade om det som hände.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners