Inför IFK Norrköping – Malmö FF

Publicerad 19 september 2020 i Herr,Nyheter

Från UEFA Europa League och Budapest till Norrköping och allsvensk toppstrid.

Efter 2-0-segern mot ungerska Budapest Honvéd FC i UEFA Europa League på torsdagskvällen kliver MFF på nytt in in Allsvenskan. IFK Norrköping står på programmet och det är en tuff uppgift som väntar Jon Dahl Tomasson och hans mannar på söndagseftermiddagen.

– Det känns fantastiskt. Vi har ett gott lag och jag tycker spelarna har gjort det fint trots det tuffa spelschemat. Laget gjorde en stark insats nere i Ungern och nu ser vi fram emot matchen mot IFK Norrköping, som är ett starkt lag, säger Jon Dahl Tomasson.

IFK Norrköping inledde Allsvenskan starkt och låg i serietopp en bit in på säsongen – inför söndagens match parkerar laget på en fjärdeplats, men var MFF respektive IFK Norrköping ligger i Allsvenskan är ingenting som Tomasson lägger större vikt vid.

– Först i december kikar jag på tabellen. Jag fokuserar istället på de bitarna i spelet vi gör bra och de bitarna vi kan förbättra, säger JDT.

Precis som senast är Johan Dahlin inte tillgänglig för spel mellan stolparna och det blir Marko Johansson som fortsätter i målet.

– Marko har gjort det fantastiskt. Vi ska vara glada att vi har flera bra målvakter och han höll ju nollan i torsdagens Europamatch, säger Jon Dahl Tomasson.

Jon Dahl Tomasson bekräftar även att Bonke Innocent är tillbaka efter frånvaro, däremot är Anders Christiansens medverkan mot IFK Norrköping inte bestämd.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners