Inför IFK Göteborg – Malmö FF

Publicerad 01 augusti 2020 i Herr,Nyheter

Efter cupfinalen i torsdags är det återigen fokus på Allsvenskan när MFF på kort tid möter IFK Göteborg för andra gången på Gamla Ullevi. Avspark 17:30 på söndag.

Cupfinalen i torsdags blev inte som alla MFF:are hoppats på då IFK Göteborg vände och vann efter ett sent kvitteringsmål. Den matchen har laget lagt bakom sig och nu väntar ännu ett möte med IFK Göteborg på Gamla Ullevi.

I Allsvenskan kommer MFF med god form – laget har fyra raka segrar och det är en svit som Jon Dahl Tomasson gärna förlänger.

– Det blir härligt att möta IFK Göteborg igen och hela laget känner en revanschlusta efter förlusten senast. Jag tycker det är positivt att vi får en match till så här tätt inpå, säger MFF-tränaren inför söndagens match.

Behrang Safari fick utstå kritik i sociala medier efter förlusten i cupfinalen. Spelarna gick sedan själv ut i sina sociala kanaler och bad om ursäkt.

– Det var stort av Behrang, jag tycker det var fint gjort av honom och spelarna och laget har backat upp honom till fullo. Vi vinner och förlorar tillsammans. Det är att ta ansvar och säger en hel del om lagandan i den här truppen. Nu är det viktigaste hur vi går vidare och det är matchen på söndag vi fokuserar på, säger Jon Dahl Tomasson.

Islänningen Arnór Traustason har inte spelat i Allsvenskan sedan matchen mot IF Elfsborg i början av juli. I söndagens match finns den tekniske mittfältaren med från start.

– Det är inget tvivel om att Arnor har sett riktigt frisk ut sedan han kom tillbaka, säger JDT.

Avsparken på Gamla Ullevi är 17:30 på söndagen och matchens sänds på Dplay.se

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners