inför IFK Göteborg – Malmö FF

Publicerad 06 april 2014

Svenska mästarna, Malmö FF, reser upp till Göteborg och den tuffa bortamatchen mot IFK Göteborg. Under 2013 spelade laget mot varandra tre gånger där MFF stod som segrare två gånger och en gång fick de dela på poängen. Åge Hareide tror på en fartfylld tillställning och belyser vikten av att kunna värdera rätt anfallsspel.

– Matchen imorgon är egentligen som vilken match som helst, och alla matcher ska vinnas. Att vi får en stor match är väldigt bra för det gör att spelarna kommer in det bättre. Vi har redan spelat en match i Allsvenskan i år men det blir alltid lite speciellt när två stora klubbar ska spela mot varandra, säger Åge Hareide.

IFK Göteborg inledde årets allsvenska med att slå AIK med 2-0 på Friends Arena. En av de 30 000 på plats var Åge Hareide som

– De är duktiga. IFK har bra anfallare och en fin yttermittfältare i Sam Larsson och de kan bli svåra att hantera. Bakåt var de stabila och organiserade så vi måste komma upp till vår högsta nivå. Både vi och dem har fartfyllda kanter och därför blir det viktigt att vi värderar vårt spel för att bestämma när vi ska spela runt och när vi ska springa direkt mot mål. Annars är det lätt att det kan bli lite fram-och-tillbaka.

Truppen:

Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Miiko Albornoz, Mahmut Özen, Ricardinho, Erik Johansson, Pontus Jansson, Filip Helander

Simon Thern, Simon Kroon, Emil Forsberg, Guillermo Molins, Markus Halsti, Erdal Rakip, Amin Nazari

Markus Rosenberg, Pawel Cibicki, Magnus Eriksson

IFK Göteborg – Malmö FF
Gamla Ullevi
Måndag 7/4 19.00

Det finns fortfarande biljetter kvar till vår ståplatssektion (A) och du köper dem här.
Kan du inte åka upp till Göteborg men ändå vill se matchen tillsammans med andra himmelsblå? Kom till Restaurang 1910 på Swedbank Stadion.

Nya regler

För er som ska resa upp till matchen ber vi er läsa igenom denna sida då IFK Göteborg gjort en del förändringar kring sitt säkerthetsarbete.