Inför IFK Göteborg – Malmö FF

Publicerad 26 april 2016 i Nyheter

Malmö FF, som toppar den allsvenska maratontabellen, gästar på onsdagen maratontabellens tvåa IFK Göteborg i vad som är svensk fotbolls största match.

Inte sedan 2009 har MFF förlorat borta mot IFK Göteborg och i årets allsvenska har Göteborg spelat ihop åtta poäng, en mindre än MFF. Tränare Allan Kuhn tror på en jämn match.

– IFK Göteborg på bortaplan är en tuff utmaning för oss, men också för dem. Blåvitt är bra när de spelar på deras forwards, de är bra i djupled och jobbar hårt. De har farligt kontringsspel också. Det blir nog en jämn match precis som mot Djurgården, det tror jag. Just nu känns det 50-50, säger Allan Kuhn.

Från segermatchen mot Djurgårdens IF i söndags tar Kuhn med sig försvarsspelet, men betonar att han vill se ett bättre passningsspel.

– Vi ska fortsätta ha bra försvarsspel. Djurgården hade väldigt få målchanser mot oss i söndags men vi måste ha klart bättre passningsspel än vad vi hade senast mot DIF.

Från i söndags saknas dock såväl Markus Rosenberg som Rasmus Bengtsson i den matchtrupp som under tisdagen reser upp till Göteborg.

– Rasmus fick en mildare hjärnskakning mot Djurgården men han är bättre. Tyvärr är han inte spelklar till IFK Göteborg. Markus stannar också hemma, hans baksida är inte bra nog för att spela imorgon. 

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson
Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári Árnason, Felipe Carvalho, Yoshimar Yotún, Pa Konate
Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Enoch Kofi Adu, Tobias Sana, Jo Inge Berget
Vidar Örn Kjartansson, Guillermo Molins

IFK Göteborg – Malmö FF
Gamla Ullevi
Onsdagen den 27 april klockan 18:30

Det finns fortfarande biljetter kvar till våra sektioner på Gamla Ullevi. Biljetter hittar du på länken nedan.

BiljettKöp

huvudpartners

officiella partners