Inför IF Elfsborg – Malmö FF

Publicerad 07 maj 2017 i Nyheter

Serieledande Malmö FF åker upp till Borås för att under måndagen ta sig an IF Elfsborg i Allsvenskans sjunde omgång.IF Elfsborg – Malmö FF

Borås Arena
Måndag 8 maj 19:00

Biljettköp

I matchen mot Örebro SK lyckades MFF återigen med bedriften att vända ett underläge till seger och såg därmed till att hålla segersviten på hemmaplan intakt. Men även på bortaplan är MFF obesegrade. En seger och två oavgjorda är lagets bortafacit hittills.

Morgondagens motståndare IF Elfsborg har blandat och gett under säsongensinledningen och låg inför den sjunde omgången på en sjätteplats i tabellen. Men lagets 14 gjorda mål är flest i serien och vittnar om att det finns hög potential offensivt.

– De är spelskickliga, vill spela en offensiv fotboll, skapar mycket chanser och har gjort mycket mål. När de får snurr på sitt spel blir de bra och farliga. Vi måste göra ett riktigt bra jobb, vara aggressiva och kompakta, säger Magnus Pehrsson, tränare i Malmö FF.

– Men de har släppt in ganska många och svajat lite i sina prestationer över 90 minuter. De är offensivt balanserade och vill spela en öppen fotboll. Det finns möjligheter att spela bakom dem när de förlorar bollen. Det ska vi försöka utnyttja.

Magnus Pehrsson och hans ledarstab kallar en oförändrad trupp från senaste matchen mot Örebro SK. Lasse Nielsen gör framsteg i rehabiliteringen efter sin huvudskada, men är fortsatt utanför truppen av säkerhetsskäl. Andreas Vindheim saknas på grund av en överansträngd vad.

Truppen
Johan Wiland, Fredrik Andersson

Behrang Safari, Felipe Carvalho, Franz Brorsson, Anton Tinnerholm, Pa Konate

Tobias Sana, Magnus Wolff Eikrem, Yoshimar Yotún, Erdal Rakip, Mattias Svanberg, Anders Christiansen, Oscar Lewicki

Pawel Cibicki, Markus Rosenberg, Jo Inge Berget, Alexander Jeremejeff

huvudpartners

officiella partners