Inför IF Elfsborg – Malmö FF

Publicerad 04 juli 2020 i Herr,Nyheter

Malmö FF reser till Borås för att ta sig an sjundeplacerade IF Elfsborg i Allsvenskan.

Efter tre oavgjorda matcher på raken var onsdagens seger över Djurgårdens IF efterlängtad. Laget svarade för en stark insats och tog sig i och med vinsten upp på andra plats i tabellen.

Nu väntar IF Elfsborg på bortaplan i Allsvenskans sjätte omgång. Boråsarna är precis som MFF obesegrat efter fem omgångar.

– Jag tycker vi har ett bra lag som är duktiga på att arbeta tillsammans och löper de där extra meterna för sina lagkamrater. Vi försvarar oss riktigt bra i matcherna, vi ger inte bort speciellt många chanser och det kan vi se i statistiken, säger Jon Dahl Tomasson inför matchen mot IF Elfsborg.

– Spelare vinner enstaka matcher, men det är är lag som tar hem troféer. Och jag tycker att vi spelar som ett lag.

För första gången på tolv år är Ola Toivonen med i en MFF-trupp i Allsvenskan.

– Det är en svår balansgång med Ola. Han har inte haft en försäsong som våra andra spelare och var tre månader utan fotboll. Nu ser han bättre och bättre ut. Det är ingen tvekan om att han är en kvalitetsspelare, säger Tomasson.

Ola Toivonen är glad över att vara med i matchtruppen mot IF Elfsborg.

– Jag har tränat på bra och är glad över att vara tillbaka. Det känns grymt. Jag har alltid känt något speciellt för klubben och följt laget under de åren man spelat utomlands. Det är skönt att komma hem till Sverige och sätta på sig tröjan igen, säger Toivonen.

huvudpartners

officiella partners