Inför IF Elfsborg – Malmö FF

Publicerad 01 april 2018 i Nyheter

Det är äntligen dags för allsvensk premiär! Malmö FF reser till Borås för att ta sig an IF Elfsborg i den första ligamatchen för året.

IF Elfsborg – Malmö FF
Måndag 2 april 17:30
Borås Arena
Biljetter 

Det har gått nästan fem månader sedan vi lyfte Lennart Johanssons pokal till skyn efter säsongsavslutningen hemma mot BK Häcken. Nu är det dags igen. Tabellen är nollställd, siktet är inställt på nytt guld och laget är taggat inför uppgiften.

– Det ska bli väldigt kul. Det är härifrån vi ska skapa någonting, säger Magnus Pehrsson, huvudtränare Malmö FF.

Med premiärer kommer alltid en särskild känsla av att det är nu det gäller. Men tack vare framgångarna i Svenska cupen, som efter ett lyckat gruppspel bjudit på segrar i tuffa slutspelsmatcher mot både IFK Göteborg och Östersunds FK, är inte skillnaden från förberedelser till skarpt läge lika stor som förra året.

– Vi har gradvis fått en väldigt bra stegring i närvaro och fokus. Det är ett steg till nu, absolut. Men klivet var större förra året. Nu är vi mer inne i det, säger Magnus Pehrsson.

Premiärmotståndarna IF Elfsborg tog sig inte vidare från gruppspelet i Svenska cupen. Däremot har laget, lett av nye tränaren Jimmy Thelin, plockat fyra raka segrar i träningsmatcher mot Örgryte IS, Skövde AIK, Landskrona BoIS och Halmstads BK.

– Som förväntat har Jimmy Thelin förändrat en del i deras sätt att spela fotboll. Men samtidigt känner man igen dem i spelarnas egenskaper. Det är bolltrygga spelare och en offensivt balanserad trupp. Det laget tycker jag vi sett i många år, säger Magnus Pehrsson.

 – Offensivt vill Jimmy Thelin ha många spelare centralt i plan. Att hantera det blir utmaningen för oss. De gillar däremot inte att försvara lika mycket, även om de nog förbättrat det sedan förra året. Men vi ser möjligheter att skapa chanser på dem ändå.

MFF-truppen som reser till Borås:

Johan Dahlin, Fredrik Andersson.

Eric Larsson, Egzon Binaku, Behrang Safari, Lasse Nielsen, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson.

Felix Konstandeliasz, Sören Rieks, Fouad Bachirou, Arnór Ingvi Traustason, Bonke Innocent, Isak Ssewankambo, Mattias Svanberg.

Markus Rosenberg, Carlos Strandberg, Alexander Jeremejeff.

Oscar Lewicki är sjuk men kan komma att ansluta till truppen under måndagen. Andreas Vindheim saknas på grund av tidigare skada.

huvudpartners

officiella partners