Inför IF Elfsborg borta

Publicerad 03 september 2022 i Herr,Nyheter

Efter veckans cupvinst över Brålanda IF väntar nu IF Elfsborg på bortaplan i Allsvenskans 21:a omgång. Matchen spelas på söndagen med avsparkstid 17:30.

Lasse Nielsen.

OM MATCHEN

Avspark: Söndag 4 september 17.30
Arena: Borås Arena
Sändning: Discovery +

Andreas Georgson om:

Sören, Oscar och Johan:
Sören och Oscar är väldigt nära att vara tillbaka, vilket är kul. De är inte redo för imorgon dock. Förhoppnings börjar de närma sig speltid nästa vecka. Johans huvud behöver lite mer återhämtning så han är inte heller redo.

Vad som är viktigt mot Elfsborg:
Vi tyckte vi fick en fin reaktion i matchen mot Brålanda, även om det var ett division 3-lag i cupen såklart. Vi har pratat om att sätta marginalerna på vår sida genom att ta varje duell, varje löpning för laget och ha modet att kliva fram när det behövs, det gör vi över 90 minuter tillsammans som ett lag. Det blir viktiga signaler.

Försäljningen av Veljko Birmancevic:
När vi gick in i sommarfönstret misstänkte vi att det kunde ske och vi förstärkte för att det eventuellt skulle hända. Det var en väldigt bra affär för klubben och det här var ett steg som han drömt om, till den här typen av klubb i en stor liga. När allt stod rätt och vi hade förberett för det förstår jag att klubben väljer att göra den här affären. Nu är det upp till andra spelare att visa att de kan fylla den rollen.

Kritiken i media mot honom:
De rubriker som har kommit om oss den här veckan känner jag inte riktigt igen. Känslan vi har innanför väggarna är inte den som målas upp i Aftonbladet-artikeln. Det är klart att den typen av kritik inte alltid skulle nå mig och har man varit sportchef och tränare kommer man alltid göra några människor besvikna och frustrerade. Det är många som vill åt MFF:s stjärnglans och budget, då får ofta vara den som säger nej om det handlar om exempelvis en startelva eller ett kontrakt. Jag vet att även i vårt lag, som i alla lag eller familjer är det ibland frustration och högt i tak, det ska det vara. Det är tävlingsmänniskor.

Förtroendet från spelargruppen:
Väldigt bra. Det finns alltid någon som är missnöjd, det är jag medveten om, så är det i alla trupper. Men annars känner jag väldigt fin support både från spelargruppen och ledningen.

Hur uppgifterna påverkar laget:
Det kan gå åt två olika riktningar. Antingen skapar det sprickor eller gör det oss ännu starkare och ännu mer vi mot dem och det är min känsla att det är där vi är. Det är så här det går till i en stor klubb med stor framgång på kort tid, det finns de som vässar knivarna lite och väntar på tillfället. Vi är fast beslutna om att visa att vi är en enhet.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners