Inför IF Brommapojkarna – MFF

Publicerad 01 september 2018 i Nyheter

I den sista matchen innan landslagsuppehållet reser MFF till Stockholm för möte mot IF Brommapojkarna.

IF Brommapojkarna – Malmö FF
Söndag 2 september 15:00
Grimsta IP

MFF går som tåget i Allsvenskan och möter ett IF Brommapojkarna som har en otydlig formkurva. Efter två vinster av fyra möjliga åkte man plötsligt på storstryk med 6–0 mot BK Häcken i den senaste matchen.  

– De spelar med ett djupt försvar, så vi måste ha ett snabbt passningsspel. De är duktiga på kontringar och vi måste vara där med presspelet så att vi inte ger dem ytor. Och vi måste ha tålamod. Jag tror inte att matchen kommer att vara avgjord efter en halvtimme. Precis som mot Sirius ska vi jobba ner dem, säger Uwe Rösler.

Efter en händelserik vecka med avancemang till gruppspelet i UEFA Europa League gäller det att ställa om snabbt för att inte tappa fokus på Allsvenskan. Uwe Rösler berättar att man varit precis lika noggranna i förberedelserna inför matchen mot IF Brommapojkarna som vanligt.

– Vi har respekt för motståndet och har inte tummat en procent på förberedelserna. Vi gör allt vad vi kan för att signalera för spelarna att det är en viktig match.

– Ju längre man haft momentum, desto svårare är det att behålla det. Vi måste alltid vara steget före. Vi får inte slappna av.

Motståndarna har inga avstängningar eller nya skador i spelartruppen. Däremot kommunicerade man under lördagsmorgonen att tränaren Luis Pimenta stängts av i avvaktan på en intern utredning.

MFF kommer till spel utan Carlos Strandberg (rehab), Fredrik Andersson (rehab), Guillermo Molins (ej matchredo) och Behrang Safari (återhämtning). Anders Christiansen som är nybliven pappa ansluter till laget på matchdagen.

Truppen

1. Walter Viitala
2. Eric Larsson
3. Egzon Binaku
5. Sören Rieks
6. Oscar Lewicki
7. Fouad Bachirou
8. Arnór Traustason
9. Markus Rosenberg
14. Anders Christiansen
17. Rasmus Bengtsson
18. Romain Gall
20. Bonke Innocent
23. Marcus Antonsson
24. Lasse Nielsen
26. Andreas Vindheim
27. Johan Dahlin
31. Franz Brorsson
35. Samuel Adrian
38. Laorent Shabani
40. Hugo Andersson

huvudpartners

officiella partners