Inför HIF – MFF

Publicerad 07 maj 2016 i Nyheter

Malmö FF är nu inne i slutettapen när det kommer till den senaste periodens intensiva spelschema och på söndag väntar Helsingborgs IF uppe på Olympia. De många matcherna till trots sprudlade spelarna av energi när de på lördagsförmiddagen genomförde sitt sista träningspass under den gassande solen på Swedbank Stadion.

– Jag tycker att vi har hittat energin igen och jag kände det idag när jag kom in och mötte alla spelarna på Stadion. Sen ska man inte glömma att det är ett möte mot Helsingborgs IF. Det är tre poäng som står på spel – precis som i alla andra matcher – men det är också en viktig match för våra supportrar, säger Allan Kuhn.

Söndagens bortaderby är den sista matchen i en intensiv matchperiod och Allan Kuhn vill se ett energiskt MFF som tillsammans ger järnet på planen.

– Vi har pratat inom ledarstaben för att höra hur de ser på det hela och jag har även pratat med spelarna för at höra hur de känner sig. Vi har sagt är att: man ska ge järnet när man är inne på plan och om man inte orkar mer får vi göra byten. Vi ska inte vila och spara oss inne på plan imorgon, det har vi inte råd med, berättar Kuhn.

Hur ser du på Helsingborgs IF?
– 
De är hårt arbetande och ett typiskt 4-4-2-lag som gör en del mål på fasta situationer, så det har vi tittat extra på. Helsingborg är även ett lag som släpper till en del bakåt vilket gör att deras matcher ofta blir målrika – åt båda hållen, säger Kuhn.

MFF kommer till spel med fyra raka trepoängare i Allsvenskan och Kuhn känner en glädje över att laget blivit mer stabilt.

– Jag är nöjd med de sista fyra-fem matcherna. Vi har inte förlorat, eller släppt in mål, när vi spelat 11 mot 11. Vi dominerar den sista halvtimmen när vi spelar med en man mindre i cupfinalen. Jag är som sagt nöjd med hur laget presterar just nu och jag hoppas att vi kan få ytterligare energi i matchen imorgon, säger Kuhn och fortsätter:

– Efter derbyt har vi en vecka till nästa match och jag måste säga att det har varit ett väldigt kompakt spelschema den senaste tiden och det har inte funnits mycket tid till träningar utan det har mest varit matcher och rehab.

Truppen:

Johan Wiland, Fredrik Andersson

Pa Konate, Yoshimar Yotún, Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Kári Árnason, Rasmus Bengtsson

Tobias Sana, Jo Inge Berget, Enock Kofi Adu, Oscar Lewicki, Anders Christiansen, Vladimir Rodic, Erdal Rakip, Magnus Wolff Eikrem

Guillermo Molins, Vidar Örn Kjartansson

Helsingborgs IF – Malmö FF
Olympia
söndag 8 maj klockan 15.00

huvudpartners

officiella partners