Inför HIF-MFF: Det ska bli jättekul!

Publicerad 22 juli 2011

Rikard Norling har tagit ut en 19-mannatrupp till morgondagens derby med den självklara anledningen, ”det är så många som vill spela den här matchen att jag inte hade något val”.

Den riktiga anledningen är i och för sig också kul, men inte på samma sätt. Istället handlar det om att med ett par spelare som nyligen kommit tillbaka från skador vill Rikard inte chansa på att stå med en plats vakant om någon spelare skulle få en reaktion på dagens träning.

Jeffrey Aubynn är tränar däremot fortfarande med Wilner Registre. Även om han ”sprang som en tonåring” under gårdagens pass, enligt Norling.

God stämning var också det som truppen utstrålade och alla verkar vara nöjda med att vara hemma från Färöarna med hälsan i behåll. ”Jag kommer aldrig åka dit igen” ekade från Agon i spelargången, när resan kom på tal.

Jiloan Hamad är tillbaka i full träning och är aktuell för spel i derbyt, samma sak med Amin Nazari. Jimmy Durmaz är avstängd och hade fått ledigt av Norling. ”Det har han förtjänat”, förklarade Rikard för pressen.

De senaste matcherna har Agon spelat på kanten och därmed kom också frågan inför derbyt om Rikard verkligen vågar spela en sådan match med tre anfallare.

– Det är klart att jag vågar, men jag kan inte säga att det blir så, svarade Norling men utvecklade sitt resonemang. Jag tror att det är många helsingborgare som velat läsa ett svar på den frågan. Därför undviker jag på ett ödmjukt sätt att svara.

Rikard Norling ser bara ljus moln på himlen när han pratar om morgondagens match.

– Det ska bli jättekul att känna på känslan av ett Skånederby. Det är en av årets viktigaste matcher, den enda som är viktigare är hemmaderbyt. De här matcherna betyder så mycket mer än de andra, med stämningarna i de båda städerna och fullsatta läktare. Det ska bli jättekul.

Truppen

Målvakter: Dejan Garaca och Dusan Melicharek

Backar: Daniel Andersson, Yago Fernandez, Markus Halsti, Pontus Jansson, Tobias Malm, Ricardinho

Mittfältare/anfallare: Wilton Figueiredo, Jiloan Hamad, Simon Kroon, Daniel Larsson, Agon Mehmeti, Miljan Mutavdciz, Amin Nazari, Omid Nazari, Alex Nilsson, Ivo Pekalski, Dardan Rexhepi