Inför HIF – Malmö FF

Publicerad 07 maj 2014

Malmö FF åkte på en svidande förlust mot Helsingborgs IF i Svenska cupens semifinal. Redan imorgon kan svenska mästarna få revansch när de reser upp till Olympia och årets första allsvenska Skånederby. MFFs assisterande tränare vill inte fokusera för mycket på förra veckans förlust utan menar på att varje match lever sitt eget liv.

– Det som vi hade pratat om inför matchen i Svenska cupen var hur vi skulle fånga upp deras omställningar och det har vi så klart även tagit med i funderingarna inför imorgon. Vi har även pratat om hur vi ska komma in bakom deras backlinje på ett bättre och snabbare sätt, säger MFFs assisterande tränare Olof Persson.

På vilket sätt tror du matchen imorgon kommer skilja sig ifrån den som spelades förra veckan?
– Det kommer att bli mer folk imorgon och bättre inramning imorgon än vad det var förra veckan och  Jag hoppas, och tror, att vi kan kontrollera matchbilden bättre än sist.

Som spelare hann du med att spela en del Skånederbyn, hur är det att spela uppe på Olympia?
– Det är nästan som att spela hemma när det är många MFF-supportrar som åker upp. I ärlighetens namn överröstar vi dem även på bortplan. Som spelare får du en extra adrenalinkick i och med att matchen är av stort intresse för många människor.

Markus Halsti fick stå över den senaste matchen mot HIF på grund av avstängning men är nu tillbaka. Vad betyder hans medverkan?
-Det ger oss en lite bättre balans på mittfältet och tack vare det vågar vi kliva upp lite mer med den andra centrala mittfältaren. Markus har även stor rutin vilket kan vara bra i denna typen av matcher. Det är lätt att man gör något dumt och då är det bra att ha med en kille som Markus som kan bromsa upp något sådant.

Truppen

Målvakter: Robin Olsen, Zlatan Azinovic

Försvarare: Miiko Albornoz, Matias Concha, Filip Helander, Erik Johansson, Ricardinho, Johan Hammar

Mittfältare: Amin Nazari, Simon Thern, Emil Forsberg, Markus Halsti, Erdal Rakip, Petar Petrovic, Guillermo Molins

Anfallare: Magnus Eriksson, Markus Rosenberg, Pawel Cibicki

 

Information till er som reser upp till Olympia
Tidigare under onsdagen var 1100 av 1500 biljetter sålda till MFF-klacken. Mer information om hur ni tar er upp och vad som gäller inne på Olympia hittar ni här

Se matchen på Swedbank Stadion
Om du inte har möjlighet att resa upp till Olympia kan du alltid se matchen tillsammans med hundratals andra MFF:are på Swedbank Stadion. Läs mer om detta här