Inför hemmapremiären mot Örgryte IS

Publicerad 14 april 2023 i Biljett,Dam,Nyheter

På söndag är det hemmapremiär mot Örgryte IS. Huvudtränare Maxim Khalil delar med sig av sina tankar om matchen mot Göteborg, truppläget och vad han förväntar sig på söndag.

Huvudtränare Maxim Khalil.

Malmö FF – Örgryte IS

Avspark: 14:00
Plats: Malmö Stadion
Biljetter: 100 kr ordinarie sittplats, 60 kr för ungdomar till och med 20 år.

För er som inte kan stötta laget på plats sänds matchen på MFF Play Premium, teckna abonnemang här.

Maxim Khalil om..

Matchen mot IFK Göteborg..
– Min känsla direkt efter är att det inte är en jättebra match. Men när jag senare analyserat den så har vi perioder där vi är bättre än vad de är och vi har perioder där vi är riktigt usla. Mycket högt och mycket lågt – som helhet är vi det bättre laget men vi har definitivt högre höjder i vårt spel. Men det är starkt att vinna trots att de gör en bra prestation.

Att spela hemmapremiär..
– Väldigt kul. Jag hoppas på publikrekord och att många tar sig hit och stöttar oss. Jättekul att återigen få möta ett lag som också satsar. ÖIS har värvat många spelare inför den här säsongen, så det ska bli väldigt kul att visa för vår publik vad vi kan och att få spela inne på stadion igen, jättespännande.

Förväntad matchbild..
– Jag förväntar mig att det är vi som tar tag i taktpinnen direkt och inte lämnar något åt slumpen. Det ska vara vi som styr och spelar ut vårt spel både offensivt och defensivt – framför allt vill jag att vi får bett i vårt offensiva spel och kan trycka ner dem, förhoppningsvis hela matchen.

Truppläget..
– Det är okej, men alla är inte tillgängliga. Saga (Fredriksson) har fortfarande lite problem med foten. Vi har Bea (Närhi) som är tillbaka i träning men som inte riktigt är redo för match. Thelma (Persson Welin) kan vara redo för spel, vi får se hur det är med hennes axel. Sedan finns det andra spelare med småkänningar där vi får se hur det ser ut till helgen.


huvudpartners

officiella partners