Inför hemmamatchen mot Ljungskile SK

Publicerad 11 maj 2023 i Dam,Nyheter

Huvudtränare Maxim Khalil om kvalitén som finns i laget när ett toppmöte slutar i en 6–0-seger, hemligheten bakom Linnea Svenssons målfacit och lördagens motstånd.

Linnea Svenssons toppar skytteligan i Division 1 Södra tillsammans med Sarah Mellouk.

Malmö FF – Ljungskile SK

Avspark: Lördag 13 maj 14:00
Plats Malmö Stadion


För dig som inte har möjlighet att stötta laget på plats kommer matchen att sändas på Sydsvenskan.

Maxim Khalil om

Att vinna toppmötet mot IS Halmia med 6–0
– Det var mycket som stod på spel innan och vi visar att vi är jäkligt starka. Att gå ut dit och från första minuten egentligen dominera mot ett bra Halmia, för det tycker jag ändå att de är – framförallt i första halvlek, visar hur bra vi är. Vi har en skärpa i våra aktioner, gör jättefina mål och genomför matchen med hög kvalité.

Linnea Svenssons målform
– Vi har tagit stora steg när det kommer till fasta situationer, vi har utvecklats enormt mycket. Det syns också i målproduktionen: där Linnea är en klippa. Både frisparkar hon själv tar men också frisparkarna andra tar hand om och skickar in i boxen. Vi är väl uppe i nio mål på fasta situationer nu och hon har gjort fem av dem.

Lördagens motstånd
– Det är ett hårt arbetande lag som har spets i djupled. De har en tydlig defensiv struktur i sitt spel där de jobbar hårt för varandra med tydliga överflyttningar. De vill spela framåt snabbt och försöka vinna första och andra boll. Det har också levererat poäng åt dem den här säsongen.

– Det handlar mycket om att vi ska fortsätta fokusera på att spela vår typ av fotboll. Att behålla skärpan i alla matcher, framförallt de matcherna där vi förväntas ha mycket boll och luckra upp ett försvar. Vi har principer på hur vi ska göra det och det handlar om att göra det jobbet.

huvudpartners

officiella partners