Inför hemmamatchen mot IK Sirius

Publicerad 09 juli 2021 i Herr,Nyheter

Under lördagen spelas den första matchen i Allsvenskan hemma på Eleda Stadion efter uppehållet. Vår tidigare assisterande tränare Daniel Bäckström och hans IK Sirius står för motståndet. Dessutom är lagkapten Anders Christiansen tillbaka från Danmarks EM-äventyr.

Matchinformation

Avspark: 15:00
Spelplats: 
Eleda Stadion
TV-sändning: 
discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

Att Anders Christiansen är tillbaka
Det är härligt, jag ler. Vi är allihopa glada att ha AC tillbaka. Han är ligans bästa spelare och han kommer att vara involverad imorgon. Han har haft en fin upplevelse med Danmark och även fast han inte spelat så vet jag att han har tillfört laget mycket med gott humör och med en bra träningsintensitet.

Intensiva spelschemat
Vi har en duktig trupp och vi kommer att få användning av många bra spelare som är i form. Det är många som kommer att få minuter framöver. Vi vill gärna göra det bra båda i ligan och i det europeiska spelet så vi kommer få användning av truppen.

Mötet med förre tränarkollegan Daniel Bäckström
Det ska bli kul att möta Daniel han är en bra kille och en bra tränare så det ser vi fram emot. Det ska bli roligt att träffa honom och höra hur det går för honom och familjen och om den rollen han har sin nya klubb.

Motståndarna IK Sirius
De vill gärna spela fotboll. De spelar possessionfotboll och är ett lite annorlunda lag än det vi spelade mot i tisdags (Riga FC). Det blir lite andra utmaningar. Vi är starka här hemma och det ska bli fantastiskt att få spela för supportrarna igen.

Höjdpunkter från förra mötet

huvudpartners

officiella partners