Inför hemmamatchen mot IFK Norrköping

Publicerad 10 september 2021 i Herr,Nyheter

Från och med lördag väntar tre hemmamatcher på sju dagar. Först ut: IFK Norrköping i Allsvenskan.

Matchinformation

Malmö FF – IFK Norrköping
Lördag 11 september 15:00
Eleda Stadion
TV-sändning: discovery+

Jon Dahl Tomasson om:

De skadade spelarna
– Vi har Johan [Dahlin] som är bättre, men han är inte riktigt klar ännu. Oscar [Lewicki] tränade inte idag. Niklas [Moisander] är på väg tillbaka och Sergio [Peña] kom hem idag, så han är inte med. Även Martin [Olsson] och Bonke [Innocent] har kommit tillbaka och är med.

Sergio Peñas status
– Han har dragits med lite skadeproblem och han blir undersökt idag. Så det är statusen. Vi kan inte säga skadans omfattning ännu, han kom som sagt hem idag.

Niklas Moisander
– Ni såg att han var ute och tränade idag. Det går framåt, vi tar det i små steg. Men det går i rätt riktning.

De skadade spelarna kan vara tillbaka till Juventus-matchen
– Just nu tänker jag bara på Norrköping och sen får vi se efter det. 

Träningarna under uppehållet
– Vi har haft många spelare som har varit iväg, så vi har tränat i en liten grupp. Jag tror att det ger positiv energi till alla som har varit iväg och få spela mot stora lag och stora spelare. Det är viktigt som lag att få spela internationella matcher, men det är även viktigt för för de individuella spelarna att spela med landslaget. Det lär man sig mycket av. Jag har själv varit där, det betyder väldigt mycket för alla spelare.

Om IFK Norrköping
– Det är ett bra lag som spelar en bra fotboll. Förra matchen i Norrköping förlorade vi med 3-2 men jag tycker att vi borde ha avgjort den matchen. Vi hade det lite svårt i den första halvleken men i den andra halvleken dominerar vi matchen. 

Att balansera Allsvenskan och Europaspelet
– Nu kommer vi från en period under sommaren där vi spelade matcher nästan var tredje dag och vi vill gärna vara med på två fronter. Även om det är svårt. Det kräver mycket av klubben och det kräver mycket av spelarna. Vi vill vara framgångsrika både i ligan och i Europaspelet.

Perioden med matcher mot toppkonkurrenterna
– För en tränare är varje match superviktig men jag ser inte bara det kortsiktiga utan jag måste också tänka långsiktigt. Det är klart att det är en spännande period mot våra toppkonkurrenter men vi har många matcher kvar att spela och vi vill göra det bra i bägge tävlingarna.

Att Anel Ahmedhodzic är kvar i MFF
– Det är vi glada för såklart. Han har utvecklats kolossalt mycket och för honom blir det en häftig utmaning att spela i Champions League där han kan utvecklas ännu mer.

Matchvärd

huvudpartners

officiella partners