Inför hemmamatchen mot Häcken

Publicerad 13 april 2010

Det är ett MFF stärkta av bortasegern över Kalmar som onsdag kväll tar emot BK Häcken i årets tredje hemmamatch på Swedbank Stadion. I truppen en förändring: Markus Halsti ersätts av Joseph Elanga.

Malmö FF – BK Häcken

Swedbank Stadion onsdag 14 april 19.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 20. Ricardinho, 29. Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 18. Edward Ofere, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad.

Skadade/rehab: 10. Rick Kruys.

I den 58:e minuten på Fredriksskans nickskarvade Markus Halsti in Wilton Figueiredos hörna i mål och  gjorde därmed 3-2 till MFF. Markus första allsvenska mål var ett faktum – liksom MFF:s starka vändning ur två underlägen mot Kalmar FF. Men när Roland Nilsson bara två dagar senare tar ut nästa MFF-trupp, till onsdagens hemmamatch mot Häcken, finns inte matchvinnarens namn med bland de sjutton.

– Markus fick en smäll på knäet i matchen mot Halmstad. Till Kalmarmatchen tejpade vi  hårt, och det funkade bra, men efteråt fick han kramp i vaden. Det lär inte vara något långvarigt, men han är inte aktuell för spel nu, säger Roland Nilsson.

Joseph Elanga tar hans plats i truppen, men på plan talar mycket för att det blir Ricardinho som gör debut för säsongen, tillbaka efter sin fotskada. Tillbaka i träning med laget är också Miljan Mutavdzic – igen, ska tilläggas. Korsbandsskadan är läkt sedan ett gott slag, men på sista vägen tillbaka drabbades Miljan av en liten överansträngning i höften.

– Miljan är tillbaka, sen får vi se när vi kan släppa tillbaka honom i spelet, men det rör sig nog bara om dagar.

MFF har inlett säsongen mycket bra: tre segrar, två oavgjorda, ingen förlust; 11 poäng av 15 möjliga och hela tio mål gjorda. För aktuella motståndarna Häcken har det gått i princip lika bra: samma matchrad, två plusmål färre. Därmed blir det en tidig allsvensk toppfajt, när tvåan tar emot trean.

– Häcken är ett bra lag, med många duktiga spelare. Det visade de redan förra säsongen. Det kommer säkert att bli en tuff match, säger Roland.

Att Häcken var ett bra lag redan ifjol visade de tyvärr bland annat på Swedbank Stadion. Hisingarna vann med 2-1 i mitten av augusti.
– Det var två fasta situationer vi åkte på då. Det var en av de matcher ifjol då vi inte riktigt stod upp, och var lite loja.

Läs mer om Häcken i Fredrik Heds artikel här på hemsidan.

Tredje matchen på nio dagar för MFF. Endast två träningspass mellan Kalmarmatchen och Häckenmatchen.
Hinner ni ladda om?
– Det gäller att konservera formen så mycket som möjligt, därför gjorde vi inte så mycket på dagens träning. Häcken har fått en dag mer vila, men vi har en bred trupp med många spelare som kan komma in och göra bra ifrån sig. Och så har vi en bra känsla med oss – det är alltid lättare att tända till ett par dar senare när man har vunnit.

Tobias Christoffersson