Inför hemmamatchen mot GAIS

Publicerad 31 juli 2010

Söndag eftermiddag – avspark 16.30 – går MFF in på Swedbank Stadions gräs för att följa upp segern över AIK med ännu en hemmatrepoängare.
– Det ser piggt ur. Vi är redo, säger Roland Nilsson inför matchen.

Malmö FF – GAIS

Swedbank Stadion söndag 1 augusti 16.30

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 11. Jeffrey Aubynn, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 24. Agon Mehmeti, 26. Jiloan Hamad, Dardan Rexhepi.

Avstängd: 18. Edward Ofere.
Skadade/rehab/ej spelklara: 6. Markus Halsti, 29. Jasmin Sudic.

Sju segrar, en oavgjord, ingen förlust och 17 härliga mål – det har varit lätt att trivas på Swedbank Stadion i år. MFF har så här långt ett riktigt fint hemmafacit, och inför söndagens hemmamatch mot GAIS är förstås förhoppningen att ”Himmaborgens” växande ointaglighet ytterligare ska befästas. Inte minst efter förra lördagens imponerande insats mot AIK; målprotokollets snåla 1-0-notering speglar inte den match i vilken MFF bjöd på mycket fint spel och långa stunder av stort övertag.

Men Göteborgs bästa lag – för närvarande – är allt annat än en lätt motståndare. Det understryker såväl Roland Nilsson som statistiken.
Roland Nilsson:
– GAIS är svårslagna. Som alltid när vi möter dem kommer det att bli mycket kamp i spelet.
Statistiken: MFF har inte besegrat GAIS sedan 2007. Lagen har – inklusive två träningsmatcher – sex oavgjorda möten! Det senaste den lika leriga som mållösa allsvenska premiären på Gamla Ullevi i mars.

I veckan sålde GAIS så till slut sin brassestjärna Wanderson, men avsaknaden av honom tror inte Roland kommer att ha någon större betydelse för matchen.
– Nej. Wanderson är bara en spelare, om än med väldigt bra spetsegenskaper. Klart att det påverkar lite grann, men laget Gais blir inte så mycket sämre.

Matchen är MFF:s tredje hemma på en – dryg – vecka, efter förra lördagens 1-0-seger över AIK och vänskapsmatchen mot Fulham (0-0) i tisdags. Mot Fulham gick Roland Nilsson runt på riktigt många spelare – alla tillgängliga fick speltid – och är inte orolig över att hans lag skulle vara slitet.

– Det ser piggt ut. Vi är redo. Det blir en lite annorlunda match för oss imorgon jämfört med senast mot AIK, så vi får skruva om lite grann.

På hur sätt blir det annorlunda?
– Gais spelar lite annorlunda än AIK. De försöker spela, men de vill också krympa ytorna och göra det svårt för oss att spela vårt spel, samtidigt som de ställer om snabbt i sitt kontringsspel. Men vi har pratat om vad vi behöver förändra och jag tycker det ser bra ut.

Tobias Christoffersson