Inför hemmamatchen mot Brommapojkarna

Publicerad 31 oktober 2009

– Vi ser fram emot att möta vår publik en sista gång i år. Spelarna är fast beslutna att visa upp sin bästa sida för hemmapubliken, säger Hans Gren inför årets sista allsvenska hemmamatch: BP på Swedbank Stadion söndag eftermiddag.

Malmö FF – Brommapojkarna

Swedbank Stadion söndag 1 november 15.00


Malmö FF:s trupp

Målvakter: Dusan Melichárek, Dejan Garaca

Försvarare: Ulrich Vinzents, Gabriel, Markus Halsti, Ricardinho, Jasmin Sudic.

Mittfältare och anfallare: Robert Åhman Persson, Daniel Larsson, Daniel Andersson, Wilton Figueiredo, Rick Kruys, Guillermo Molins, Edward Ofere, Jimmy Durmaz, Agon Mehmeti, Jiloan Hamad.

Beroende på hur den sista omgångens andra matchresultat faller ut kan MFF sluta femma, sexa, sjua, åtta eller nia i allsvenskan 2009. En tolfte seger och en snygg säsongsavslutning har laget emellertid i helt egen hand när Brommapojkarna gästar Swedbank Stadion söndag eftermiddag, avspark 15.00.

– Vi ser fram emot att möta vår publik en sista gång i år. Spelarna är fast beslutna att visa upp sin bästa sida för hemmapubliken, säger Hans Gren.

– Men det blir ett tufft jobb. Vi möter ett bra Brommapojkarna. De vann senast mot GAIS med 1-0, men den matchen var närmare tre och fyra noll än ett ett. BP är ganska lika oss i sitt sätt att spela; de är ett passningslag som vill spela mycket boll, fortsätter Hans.

MFF kommer till match med den osannolika drabbningen med Kalmar på Fredriksans i tisdags i färskt minne; 5-4 till Kalmar efter tidigt 0-1-underläge men också ledningar med 3-1 och 4-3… En tokig match med öppna dörrar bakåt i båda lagen.

– Normalt sett repeterar vi vår spelidé mellan matcherna och trycker extra på vissa saker med tanke på hur det såg ut i förra matchen eller vad som väntar i nästa. Den här gången har det fallit sig ganska naturligt att styra upp försvarsspelet lite… säger Hans Gren.

Vad hände egentligen?
– En svår match att få riktigt grepp om; kort sagt två anfall som var bra och två försvar som inte var bra. Vi visst att Kalmar spelade bra, men ett normalt MFF hade inte släppt in så mycket. Det ska inte hända på allsvensk nivå.

Hans och Roland har tagit ut 17 man till sista matchen, och Hans Gren vill inte närmare gå in på varför. Går in i matchtruppen gör därmed åter Rick Kruys, efter ett par veckors skadefrånvaro. I övrigt samma manskap som senast. På skadelistan finns Miljan Mutavdzic (knä), Johan Dahlin (lår), Pontus Jansson (knä), Filip Stenström (hjärnskakning) och Alex Nilsson (ljumskar).

Tobias Christoffersson