Inför hemmamatchen mot BP

Publicerad 23 maj 2010

I sista hemmamatchen innan VM-uppehållet tar MFF emot Allsvenskans bästa stockholmslag Brommapojkarna.
– Vi måste upp i standard om vi ska vinna matchen, säger Roland Nilsson.

Malmö FF – Brommapojkarna

Swedbank Stadion måndag 24 maj 20.00

Malmö FF:s trupp:

Målvakter: 25. Dusan Melichárek, 27. Johan Dahlin.

Försvarare: 2. Ulrich Vinzents, 4. Joseph Elanga, 8. Daniel Andersson, 15. Pontus Jansson, 20. Ricardinho.

Mittfältare och anfallare: 3. Robert Åhman Persson, 5. Miljan Mutavdzic, 7. Daniel Larsson, 9. Wilton Figueiredo, 10. Rick Kruys, 14. Guillermo Molins, 17. Ivo Pekalski, 21. Jimmy Durmaz, 26. Jiloan Hamad, 28, Alex Nilsson, 44. Dardan Rexhepi.

Skadade/rehab: 6. Markus Halsti, 11. Jeffrey Aubynn, 18. Edward Ofere, 24. Agon Mehmeti. 29. Jasmin Sudic.

Nittio minuter plus stopptid kvar av vårallsvenskan. En match kvar att spela innan seriens sju veckor långa uppehåll. Matchen spelas på Swedbank Stadion måndag kväll. Hemmalaget MFF har chansen att ta säsongens nionde seger och fatta ett fast grepp om tabellens andraplats. För motståndet svarar 08-områdets för närvarande bästa fotbollslag Brommapojkarna.

 MFF gjorde söndag förmiddag som brukligt sista träningen innan match inne på Malmö Stadion. Efteråt aviserade Roland Nilsson en förändring i matchtruppen jämfört med de manskap som tog sig an Mjällby borta (förlust med 4-2) förra helgen och Syrianska FC i cupen i tisdags (seger 1-0): Agon Mehmeti tvingas avstå på grund av skada. Alex Nilsson ersätter.

– Agon kände av baksidan av låret i matchen mot Mjällby, och har inte tillräckligt blivit bra för att gå för fullt, säger Roland Nilsson.
Saknades på träningen gjorde också Guillermo Molins, men han är med imorgon:
– Gische blev lite överansträngd i ena ljumsken, tränade lite själv idag och hinner vila ytterligare ett dygn.
Från sjukstugan kan i övrigt rapporteras att Edward Ofere har börjat löpträna, vilket innebär att fotbollsträning är inom räckhåll, medan Markus Halsti börjat jogga lätt.

Med förlusten mot Mjällby och en cupmatch där MFF nådde ett avgörande mot Superettanlaget Syrianska först i förlängningshalvtimmens sista minut i åtanke – kan det vara så att MFF är lite slitet efter majs hårda och tätande matchande (som ju annars gått alldeles utmärkt)?

– Förr eller senare kommer en liten reaktion, och det gjorde det för oss mot Mjällby. Vi hamnade i ett riktigt dåligt underläge, men i andra halvlek gasade vi på och fick igång vårt spel. Mot slutet blottade vi oss för kontringsspel, men vi var tvungna att chansa lite när vi jagade poäng. Cup är alltid cup, det gäller att få hål på motståndaren i såna matcher och det fick vi inte. Vi gjorde hyfsat ifrån oss, men inte fullt ut, säger Roland Nilsson.

Vad har ni fokuserat på i träning?
– Att hitta tillbaka till rörelsen och passningstempot, något som vi måste använda oss av i matchen imorgon.

Ditt intryck av motståndarna BP?
– BP är ett bra lag, ett spelande lag som säkert kommer att försöka täppa igen ytorna för oss och ställa om i kontringar med snabbt passningsspel. De är bra organiserade och jobbar väldigt hårt. Vi måste upp i den standard vi haft tidigare vad gäller passningstempo och rörlighet om vi ska vinna matchen.

Ifjol slutade båda matcherna mot BP oavgjorda, 1-1, medan BP själv slutade tolva i serien och därmed i sin andra allsvenska säsong (den första 2007) för första gången lyckades förnya kontraktet. I år har det så här långt gått ännu bättre: BP ligger sjua i tabellens jämna mittskikt. Läs mer om motståndarna i Fredrik Heds artikel.

Sista matchen innan det långa uppehållet. Lite extra skönt att vinna den och gå på semester med segerkänsla?
– Alla matcher är viktiga. Men det här är en match där vi inte behöver fundera på något annat än att gå ut och ge järnet, för efter matchen är det tillräckligt med vila, säger Roland Nilsson.

Tobias Christoffersson